L'hospital de campanya de Castelló entra en funcionament i atén 8 pacients Covid

Procedeixen dels hospitals de Vinaròs, Vila-real i el General de Castelló i són malalts de coronavirus amb pronòstic lleu o moderat.

Interior de l'hospital de campanya de Castelló
Interior de l'hospital de campanya de Castelló / Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

L'hospital de campanya de Castelló, adjunt a l'Hospital General de la capital de Plana, acull des d'aquest dissabte els primers pacients derivats d'altres centres hospitalaris que estan al límit de la capacitat assistencial.

Es tracta de 8 pacients de coronavirus amb pronòstics que van de lleu i moderat, a la fase de resolució, i procedeixen de l'Hospital Comarcal de Vinaròs, el de la Plana de Vila-real i el General.

Aquesta infraestructura, amb 80 llits, que podrien ser-ne més en el futur, inicia així la seua activitat hospitalària, per tal de donar cobertura als centres hospitalaris de les comarques del nord i alleujar la pressió assistencial que estan patint en aquesta tercera onada de la pandèmia.

El procediment de derivació de pacients, coordinat per la Direcció General d'Assistència Sanitària i consensuat amb els tres centres hospitalaris de les comarques del nord estableix que aquest l'hospital de campanya assistirà pacients majors de 18 anys, no dependents, amb prova PCR positiva, prèviament hospitalitzats i en fase de resolució de la malaltia, i que en cas de presentar insuficiència respiratòria, aquesta puga corregir-se amb fluxos baixos d'oxigen.

També podrien ingressar en aquesta instal·lació pacients amb circumstàncies socials o familiars que els impedisquen mantenir un aïllament domiciliari adequat.

Aquest hospital de campanya està connectat a l’Hospital General de Castelló a través d’un corredor que arriba directament al servei d’urgències. Fins ara, ha servit de suport d’aquest centre com a punt d’extracció de proves en els tests de seroprevalença a la població, punt de vacunació, tant en la campanya de la grip com en la del coronavirus, i zona de reforç del Servei d'Urgències, tant per a sala d'espera com per a sala de preingrés.

La pressió hospitalària a les comarques del nord s'ha agreujat considerablement en els últims dies. Les hospitalitzacions de pacients de Covid quasi dupliquen les que hi havia en la primera onada. En el departament de Salut de Vinaròs, la incidència arriba als mil contagis per cada cent mil habitants i la unitat de cures intensives del seu hospital ja està al 100% de la capacitat. A més, alguns pacients ja han hagut de ser derivats a l'Hospital Jaume I i al General de Castelló, un centre on s’estan traslladant els pacients d'altres malalties a l’àrea de pediatria, perquè pràcticament totes les plantes tenen malalts de coronavirus.

Els hospitals de campanya de València i Alacant també han començat a rebre els primers pacients aquesta setmana.

També et pot interessar

stats