L’hospital de campanya de Castelló ha atés 31 pacients en les últimes dues setmanes

La major part dels pacients tenien un pronòstic lleu o moderat, segons informa Sanitat.

Interior de l'hospital de campanya de Castelló
Interior de l'hospital de campanya de Castelló / Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

L’hospital de campanya de la província de Castelló ha atés des que es va obrir el passat 23 de gener un total de 31 pacients derivats de l'Hospital General, del comarcal de Vinaròs i de l'Hospital de la Plana de Vila-real, amb una estada de 3,30 dies per ingrés. Així ho ha notificat aquest diumenge la Conselleria de Sanitat Universal en un comunicat.

Aquesta infraestructura, annexa a l’Hospital General Universitari de Castelló, ha donat així resposta a la pressió assistencial dels tres hospitals citats a causa de l'empitjorament de la situació epidemiològica. “Ha sigut una experiència molt positiva perquè ha establit unes bases de treball en xarxa entre els tres hospitals que, a més, ens permeten assumir, si es produïra, una nova onada de pacients amb diagnòstic Covid-19 que necessitaren que els traslladaren”, ha explicat Núria Tornador, especialista en medicina interna i una de les coordinadores mèdiques de l’hospital de campanya.

D’altra banda, la major part dels pacients han tingut un pronòstic lleu o moderat i únicament algunes de les persones hospitalitzades han necessitat teràpia amb oxigen. Del total d'ingressos, un 60% provenien d’una estada anterior a l’Hospital General de Castelló; un 30% d’una estada a l’Hospital Universitari de la Plana de Vila-real; i el 10% restant de l’Hospital Comarcal de Vinaròs. El dia amb més pics d’hospitalitzacions va ser el 28 de gener, amb 14 pacients.

Un procediment de derivació de pacients consensuat

El procediment de derivació de pacients ha sigut coordinat per la Direcció General d’Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i consensuat amb els tres hospitals, i estableix que s’hauria d’assistir pacients majors de 18 anys, no dependents, amb una PCR positiva en Covid-19 i que hagueren estat prèviament ingressats en un dels hospitals mencionats.

En aquest sentit, la mitjana d’edat dels pacients ingressats ha sigut de 57,4 anys; el més major amb 74 anys i el de menor d’edat, amb 33 anys. El 70% han sigut homes i el 30% dones. Per últim, les hospitalitzacions s’han produït una vegada el pacient es trobava ja en la fase de resolució de la malaltia, sense que s’haja produït cap incidència.

També et pot interessar

stats