L'expresident Alberto Fabra, contagiat amb coronavirus

L'Ajuntament de Castelló ha confirmat un cas positiu en la plantilla de bombers.

Alberto Fabra, en una imatge d'arxiu
Alberto Fabra, en una imatge d'arxiu / Efe

L'expresident de la Generalitat i senador territorial Alberto Fabra ha donat positiu per coronavirus en els controls que li han realitzat a l'Hospital General Universitari de Castelló. El polític del Partit Popular està ingressat al centre, on rep assistència mèdica, i s'afegeix a la llarga llista de polítics contagiats amb el virus procedent de la ciutat xinesa de Wuhan, entre els quals estan també el president català Quim Torra o l'homòloga a la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Un altre polític del PP que s'ha infectat és el regidor de Badalona i expresident del Grup Parlamentari al Parlament de Catalunya, Xavier Garcia Albiol. En el seu compte de Twitter ha publicat un missatge en què confirma que està infectat i que ara del que es tracta és de "seguir les instruccions dels metges".

Qui ha donat negatiu en les proves de detecció del coronavirus és l'exconseller i expresident de les Corts Juan Cotino. Va ingressar fa uns dies a l'Hospital de Manises amb febra però després de descartar-se el contagi tot apunta que ha patit una grip comuna. Cotino havia estat a Madrid la setmana passada, ja que se'l jutja en el cas de la visita a València del papa Benet XVI.

Un positiu entre els bombers de Castelló

L'Ajuntament de Castelló, d'altra banda, ha confirmat un positiu en la plantilla de bombers. Presenta símptomes lleus i des del consistori asseguren que no ha fet cap actuació relacionada amb la crisi sanitària oberta pel Covid-19.

El bomber afectat va fer l'última guàrdia el passat 9 de març. El Servei de Prevenció, Extinció i Salvament de Castelló (SPEIS) informa, a més, que ha donat positiu per causes alienes al servei de bombers. Ha estat en contacte amb dos efectius més que no tenen símptomes però que estan en quarantena a sa casa per prevenció. A tots, se'ls està seguint per veure'n l'evolució.

Des de l'SPEIS expliquen que des que es van detectar els primers casos de coronavirus a Espanya, van adoptar un conjunt de mesures de precaució, com ara la suspensió d'activitats divulgatives, l'accés a les instal·lacions de personal extern i facilitar instruccions concretes per a l'ús correcte de les zones sensibles com banys, dormitoris i oficines. A més, s'hi han reforçat les mesures de neteja i higiene. Tot forma part d'un pla de contingència propi davant de l'emergència de salut pública pel Covid-19.

També et pot interessar

stats