L'exèrcit desembarca a Petrer per a desinfectar la residència La Molineta

Vint membres del regiment Nuclear, Biològic i Químic de València responen a la crida d'auxili dels responsables del centre i de l'Ajuntament de la localitat.

VÍDEO | L'exèrcit desembarca a Petrer per a desinfectar la residència La Molineta

El regiment Nuclear, Biològic i Químic (NBQ) de València ha començat aquest dimarts a desinfectar la residència de majors de la Molineta a Petrer, al Vinalopó Mitjà. El dispositiu està format per una vintena de militars que treballaran a fons dins del centre durant els pròxims dos o tres dies. Els responsables del centre demanaren ajuda al consistori i l'alcaldessa ha demanat la intervenció dels militars després que hagen mort dos residents i haja 36 persones majors més contagiades per coronavirus, quatre de les quals estan ingressades a l'hospital d'Elda. En aquesta residència també han donat positiu 32 treballadors. A la porta del centre de majors, l'exèrcit ha instal·lat una unitat especialitzada en descontaminació. Al centre hi ha en total 85 residents.

Petrer és un dels municipis confinats actualment a la Comunitat Valenciana a causa del gran nombre de contagis en els últims dies. De fet, el municipi tenia divendres passat una incidència acumulada de 834 casos per cada 100.000 habitants. El confinament va començar a aplicar-se dissabte 7 de novembre i en la pràctica restringeix les entrades de Petrer durant dues setmanes, amb les mateixes excepcions que estan previstes per al confinament perimetral de la Comunitat Valenciana. Petrer és un dels 31 municipis valencians on les autoritats sanitàries han decidit aplicar mesures restrictives addicionals, perquè s'hi ha detectat transmissió comunitària generalitzada i no controlada.

L'alcaldessa de la localitat, Irene Navarro, va anunciar el passat 3 de novembre l'inici dels treballs de desinfecció a l'exterior del centre de la mà de l'empresa Fobesa i en col·laboració amb una dotació del cos de Bombers Forestals, dependents del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana. Navarro va explicar també que havia demanat a la delegació del govern ajuda militar per a, com ja va passar durant la primera onada, desinfectar la residència.

També et pot interessar

stats