L’Eurogrup busca accelerar la resposta econòmica al coronavirus

El principal objectiu és considerar opcions per a afegir una línia de defensa a la resposta comunitària al brot de Covid-19.

El president de l'Eurogrup i ministre de Finances de Portugal, Mário Centeno, en una foto d'arxiu
El president de l'Eurogrup i ministre de Finances de Portugal, Mário Centeno, en una foto d'arxiu / Zucchi Enzo (EU Council)

Els ministres d’Economia i Finances de la zona euro (Eurogrup) es reuneixen aquest dimarts per a explorar noves vies de resposta a les conseqüències econòmiques que està causant la crisi del coronavirus.

La trobada tindrà lloc enmig de les creixents veus que demanen la posada en marxa d’eurobons i la participació del fons europeu de rescats. La mateixa presidenta de l’executiu comunitari, Ursula von der Leyen, està a favor d’aquestes mesures. També el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que a més va advocar per un pla Marshall europeu.

El president de l’Eurogrup, Mário Centeno, ha assenyalat que el principal objectiu de la trobada serà “considerar opcions per a afegir una línia de defensa” a la resposta comunitària al brot de Covid-19.

Així, l’objectiu dels ministres de Finances de l'eurozona és trobar eines a sumar als plans d’estímul nacionals, a la compra massiva de deute públic i privat anunciada pel Banc Central Europeu (BCE), als 37.000 milions en fons europeus que la Comissió Europea vol mobilitzar, i a les línies d’injecció de liquiditat a través del Banc Europeu d’Inversions (BEI).

També et pot interessar

stats