Aquest contingut ja no està disponible per veure.

L’estudiantat urgeix a les facultats a donar a conéixer els protocols de contingència

14 min.

La mascareta s’haurà d’emprar en totes les classes presencials i als espais comuns a les universitats. És un dels canvis del protocol per a la tornada a classe en aquestes institucions acordat en la reunió telemàtica entre el ministre d’Universitats, Manuel Castells, i els consellers i conselleres de l’àmbit educatiu. També s’actualitzaran les directrius d’higiene perquè es ventilen les aules.

Mesures necessàries per a una tornada segura, segons ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matíAndrés Fernández Alonso, coordinador de l’Assemblea General d’Estudiants de la Universitat de València. Malgrat tot, creu que “les classes són focus de contagi” i que, per tant, si hi ha un brot serà difícil que no s’hi estenga. Per això, prediu que serà un curs “complicat per a tots”.

Malgrat que es coneixen alguns detalls, com ara que els aforaments seran del 50% i l’assistència presencial es combinarà amb la telemàtica, l’estudiantat reclama que les facultats donen ja a conéixer els protocols de contingència. També, que s’aclarisquen punts com ara la resolució de les beques d’estudi, què passarà amb les pràctiques si hi ha brots, o amb els alumnes Erasmus.

El curs passat ja ha quedat arrere

Pel que fa a tot el que va quedar sense poder donar-se del curs passat, Andrés Fernández Alonso ha sigut clar: “El curs anterior ja està tancat”. La possibilitat que obri és que es puguen crear opcions per a reforçar coneixements o donar suport a l’alumnat que ho necessite. “Els coneixements s’han de mantindre; sense competències d’estudi no es pot parlar d’estudiants”, ha conclòs.

Contingut no disponible
stats