L’estudi de les aigües residuals de València revela que el coronavirus s’ha estés per més barris

Aquesta eina permet localitzar on està el focus per a evitar un tancament de tota la ciutat.

VÍDEO | L’estudi de les aigües residuals de València revela que el coronavirus s’ha estés per més barris

L’estudi de les aigües residuals de València en més de trenta punts revela que el coronavirus s’ha estés per més barris de la ciutat, però que la concentració ha baixat des que es va començar a analitzar el subsòl. Un dels majors beneficis d’aquest sistema per a la de detecció primerenca de la Covid-19 és, segons la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, que permet localitzar on hi ha l’augment dels contagis a València i “evitar un tancament indiscriminat de tota la ciutat”.

Els resultats demostren que a major concentració de restes genòmiques de la Covid-19 en les aigües residuals, n’hi ha un increment de positius per PCR. Una correlació que Valía ha posat en valor per la seua “capacitat per a localitzar un focus ràpidament i evitar tancar València sencera en el cas d’un possible rebrot”.

La primera conclusió de l’estudi diu que la presència genètica del coronavirus ha baixat en els últims dos mesos, però que està més disseminada i hi ha més barris de la ciutat on s’ha detectat la Covid-19 en les aigües residuals.

L’Ajuntament de València, amb aquesta informació, vol donar un ús preventiu davant d’un possible rebrot. Per això, s’han fet 600 anàlisis i s’han pres mostres tres vegades al dia en trenta punts diferents de la ciutat.

Tres noves mesures

La regidora del Cicle Integral de l’Aigua ha anunciat que l’Ajuntament de València, després de l’anàlisi dels resultats d’aquest estudi, implementarà tres noves mesures. La primera és la creació d’una comissió de seguiment, que la setmana vinent tindrà la primera reunió, i en què participaran els serveis de neteja, protecció ciutadana i tots els que gestionen els equipaments municipals.

La segona consisteix a “publicar en obert totes les dades de l’estudi, de les anàlisis que anem fent”; i la tercera tracta d’impulsar una xarxa de col·laboració amb altres ciutats, tant de la Comunitat Valenciana com d’Espanya.

També et pot interessar

stats