L’estat espanyol ja suma el mig milió de contagis per Covid-19

El risc de rebrot de Covid-19 a Catalunya, que mesura l’índex de creixement potencial del virus, continua sent alt.

Proves diagnòstiques de Covid-19.
Proves diagnòstiques de Covid-19. / Jon Nazca (Reuters)

Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, que no actualitza els contagis durant el cap de setmana, aquest divendres hi havia 498.989 casos confirmats per proves PCR, una xifra a la qual cal sumar les més de 4.000 noves infeccions de les últimes 24 hores comunicades durant aquest dissabte per diverses comunitats autònomes.

A Catalunya, en les últimes 24 hores s’han registrat 1.418 positius i huit morts, tot i que ha minvat per quart dia consecutiu el nombre de persones hospitalitzades.

El risc de rebrot de Covid-19 al territori català, que mesura l’índex de creixement potencial del virus, continua sent alt. Encara que ha disminuït 13 punts respecte a fa quatre dies, encara se situa en 186,98, significativament per damunt dels 100 que marquen la franja de risc elevat.

Pel que fa a Andalusia, la comunitat autònoma ha registrat per tercer dia consecutiu més d’un miler de casos de coronavirus per proves PCR. En la darrera jornada s’han sumat 1.030 casos positius i han mort set persones a causa de la Covid-19. A més, s’ha incrementat respecte al dia anterior el nombre d’hospitalitzacions en 105 persones i en nou el d’ingressats en les UCI.

Quant a Euskadi, aquest divendres ha registrat 754 nous casos positius, 40 més que en la jornada anterior. Biscaia concentra més de la meitat, un total de 406.

Segons les dades actualitzades del Departament de Salut basc, en les últimes 24 hores 36 persones amb Covid van ingressar en planta i en les UCI hi ha actualment 47 malalts amb coronavirus.

També et pot interessar

stats