L’EMT presenta un recurs d'alçada contra el rebuig de l’ERTO

L’empresa de transports al·lega que no és una entitat pública, sinó que la seua naturalesa és privada i, per tant, es permet realitzar l’expedient.

L’EMT presenta un recurs d'alçada contra el rebuig de l’ERTO
L’EMT presenta un recurs d'alçada contra el rebuig de l’ERTO

L’EMT de València ha presentat un recurs d’alçada contra el rebuig de l’autoritat laboral a l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), presentat durant la crisi del coronavirus “per causa de força major”.

L’escrit, presentat aquest dimecres per l’empresa municipal de transports, defensa i acredita la viabilitat de l’ERTO. S’hi assenyala que no és una administració pública ni una entitat de dret públic, sinó que la seua naturalesa és privada i es regeix pel dret privat en matèria laboral, on està contemplada la possibilitat de fer un expedient de regulació. El recurs presentat argumenta, a més, que els ingressos majoritaris de la societat mercantil procedeixen d’ingressos d’explotació.

L’EMT continua defenent l’aplicació d’aquesta mesura excepcional, pactada amb els sindicats per unanimitat i aprovada pel consell d’administració, amb l’objectiu de protegir els treballadors i treballadores fins que es reprenga l’activitat habitual. Segons assenyalen les mateixes fonts, aquesta mesura excepcional no suposava una pèrdua salarial per a la plantilla afectada, que continuaria rebent el 100% del salari, però sí que contemplava una rebaixa salarial del 10% al personal directiu de l’empresa.

Des de l’empresa afigen que es buscava reduir l’impacte econòmic de la crisi sanitària que ha provocat una forta baixada de la demanda (més del 90%) i una reducció de l’oferta (d’un 45%).

També et pot interessar

stats