L’empresariat turístic demana la dimissió d’Oltra per la “irresponsabilitat” de les seues paraules sobre el sector

La vicepresidenta del Consell ha assegurat que el turisme de masses beneficia “uns pocs” i arrossega fenòmens com les ‘kellys’.

Imatge aèria de Benidorm, en una imatge d’arxiu
Imatge aèria de Benidorm, en una imatge d’arxiu / Attila Surányi (Unsplash)

L’Associació Empresarial Hostalera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (Hosbec) ha demanat la dimissió de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, després de de plantejar la possibilitat d’un canvi en el model turístic de masses, que “reporta molts beneficis a uns pocs” però després arrossega fenòmens com les kellys, a les quals “es maltracta tant salarialment com en condicions de treball”.

L’empresariat del turisme considera que les declaracions “són d’una misèria política inaudita” i mostren “una animadversió crònica” sobre el sector. En aquest sentit, han advertit que si la vicepresidenta del govern valencià “no pot estar a l’altura de la crisi”, s’hauria de considerar que dimitira.

A més, des d’Hosbec han recordat que el sector “s’està deixant la pell” negociant bons convenis col·lectius amb el suport dels sindicats, reformant les instal·lacions per a competir amb les millors destinacions del món i encarant “la pitjor crisi de la història amb responsabilitat i compromís”.

Oltra defén un model que redistribuïsca millor la riquesa

Per la seua banda, Oltra ha respost Hosbec explicant que el sistema econòmic de la Comunitat Valenciana ha d’avançar cap a un nou model turístic amb més valor afegit, més sostenible i que redistribuïsca millor la riquesa.

Així, ha recordat que les tres comarques amb més empobriment són la Marina Alta, la Marina Baixa i el Baix Segura, “justament les que coincideixen amb el desenvolupament d’un model turístic que cal superar”.

A més a més, ha insistit que l’actual model està vinculat, sobretot, a activitats de baix valor afegit que competeixen a través dels preus i Turisme Comunitat Valenciana “fa temps que treballa” amb un turisme diversificat i més sostenible.

També et pot interessar

stats