L’empremta de la Covid-19 s’enforteix a les comarques del sud

Per primera vegada superen en nombre de contagis la ciutat de València i la seua àrea metropolitana

L’empremta de la Covid-19 s’enforteix a les comarques del sud
L’empremta de la Covid-19 s’enforteix a les comarques del sud

L'empremta de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana s'està fent més forta a les comarques del sud les últimes setmanes. Per primera vegada, aquestes han superat en nombre de contagis les comarques del centre.

Preocupa la situació de la ciutat d'Alacant, on el creixement de casos positius durant les últimes setmanes ha sigut exponencial. Després d'un estiu d'una certa estabilitat en les xifres de contagis, durant la primera quinzena de setembre els positius en les proves PCR s'han disparat. En aquest moment hi ha actius més de 500 casos, amb una incidència acumulada de 163 positius per cada 100.000 habitants.

Un altre punt problemàtic és la Marina Alta. Destaca Xàbia i sobretot Dénia, que continua amb taxes elevades de contagi. Els últims 15 dies, s’hi han detectat quasi 200 positius i la incidència és de 470 per 100.000 habitants. La primera quinzena de mes s'hi han detectat quasi 200 contagiats segons els tests.

Cap a la zona del Vinalopó Mitjà, destaca el Pinós, amb una taxa elevada de contagis i una incidència acumulada els últims 14 dies de 502 persones per 100.000 habitants. En aquest municipi s'ha confinat una classe del col·legi de Sant Antoni i als vora 20 alumnes els han fet la prova PCR aquest dijous.

Molt a prop, a l’Alt Vinalopó, Villena té una incidència de 120 contagis per 100.000 persones. Al centre d'atenció de menors Las Virtudes s'ha resgistrat un brot que supera els 60 positius entre els interns i la plantilla. El Síndic de Greuges ja ha anunciat que investigarà els protocols adoptats per la Conselleria.

Ja a l’extrem sud, el Pilar de la Foradada és el municipi amb més major incidència, amb 410 persones per 100.000 habitants, i supera Oriola, Torrevella o Santa Pola.

Per a frenar l'allau de contagis, la Conselleria de Salut Pública es reuneix aquest divendres amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis més afectats per la pandèmia.

També et pot interessar

stats