L'elevat volum de proves indica que la xifra de contagis continuarà pujant a Gandia

La regidora de Sanitat confirma que només diumenge s'han practicat 90 proves PCR per a continuar fent el rastreig.

Un policia local patrulla per la ciutat de Gandia
Un policia local patrulla per la ciutat de Gandia / À Punt NTC

A punt de complir-se un mes de la fi de l'estat d'alarma, la incidència del virus dibuixa un escenari delicat que ha obligat la Generalitat a establir mesures restrictives per a contindre l'augment de contagis, que ja se situen en xifres similars a les de fa dos mesos. Segons l'últim balanç de la Conselleria de Sanitat, a tota la Comunitat Valenciana hi ha almenys vint brots, pràcticament tots al litoral, i 303 contagis actius, comptant també els positius aïllats.

El brot més nombrós de coronavirus que ha disparat les alarmes de les autoritats sanitàries es troba a Gandia (Safor), on a les 10 de la nit han de tancar els locals d'oci nocturn i els barets de platja del municipi. En només un dia s'han registrat 20 positius més i ja hi ha 70 persones contagiades en aquest focus, però el volum de proves diagnòstiques que s'estan fent per a investigar la traçabilitat del virus indiquen que les xifres continuaran augmentant. La regidora de Sanitat de l'Ajuntament de Gandia ha confirmat que només aquest diumenge es van fer 90 proves PCR.

El perfil dels contagis correspon, majoritàriament, a persones entre 20 i 40 anys i està relacionat, sobretot, amb eixides d'oci nocturn. Per aquest motiu, la Generalitat ha ordenat el tancament a les 10 de la nit dels barets de platja, pubs i discoteques durant almenys quinze dies, una mesura que no agrada a bona part del sector perquè veuen perillar els ingressos.

A Santa Pola (Baix Vinalopó), la discoteca Oasis centra l'atenció dels tècnics de Sanitat perquè algunes de les persones contagiades en un dels dos brots detectats al municipi van acudir a aquest establiment el cap de setmana del 10, 11 i 12 de juliol. Per a determinar la possible relació, la Conselleria dirigida per Ana Barceló farà des d'aquest dimarts proves PCR a tots els qui van estar en aquesta discoteca.

Aquest dilluns han començat a instal·lar el dispositiu a l'aparcament del pavelló poliesportiu municipal Lara González. S'està habilitant un circuit per tal que es puguen practicar les proves sense necessitat de baixar del vehicle. Les persones que hi acudisquen hauran d'anar amb mascareta, hauran de dur la targeta SIP i no podran eixir del cotxe.

D'altra banda, també a Santa Pola ha tancat preventivament una escola de vela per un cas positiu. Un menut que participava en el curs d'estiu organitzat pel club nàutic del municipi s'ha contagiat i en les pròximes hores es farà una PCR a tots els monitors i els 30 xiquets que haurien pogut tindre contacte amb el menor malalt.

Casos procedents d'altres zones d'Espanya

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que tots els brots de Covid-19 a la Comunitat Valenciana dels quals s'ha aconseguit la traçabilitat provenen, “la immensa majoria” fins ara, d'altres zones d'Espanya. Per això ha fet una crida a tindre una “prevenció extraordinària” en aquesta època estival, temporada alta de turisme.

Puig ha precisat que en el perfil de contagis ha baixat l'edat, que ara és de 20 a 40 anys majoritàriament, i per això ha reclamat que en tots els sectors de la població s'ha d'actuar amb prudència. Ha destacat també que aconseguir la traçabilitat dels brots és “fonamental” i ha explicat que la majoria provenen de celebracions familiars o activitats d'oci.

També et pot interessar

stats