L’edició més arriscada d’Art al Vent ompli els carrers de Gata de Gorgos

Tot i la crisi sanitària, 54 creacions tèxtils vestiran els balcons de la població fins al 6 de setembre.

Teles penjades dels balcons de la Mostra Art al Vent

La pandèmia del coronavirus ha fet cancel·lar festes i festivals de moltes localitats valencianes, però no és el cas de la Mostra Internacional Art al Vent, la major exhibició d’art tèxtil de tot l’Estat, que enguany torna a omplir els carrers de Gata de Gorgos amb grans teles teixides o pintades.

La iniciativa, que arriba a l’edició número 17, naix de la tradició de penjar cobertors als balcons coincidint amb els grans esdeveniments o celebracions religioses i enguany ha hagut de fer un esforç per a adaptar-se a la nova normalitat.

“Davant de la disjuntiva de seguir avant o no, calia tindre valentia i continuar, tot i les dificultats que anaven sorgint”, ha assegurat la regidora de Cultura de Gata, Àngels Soler.

L’emergència sanitària ha impedit molts autors fer arribar les seues creacions i el nombre d’obres és menor que altres anys, però tot i això, són 54 les peces que es poden veure al carrer de la Bassa fins al 6 de setembre.

En l’edició d’enguany han participat artistes de 16 països, entre els quals hi ha Espanya, Bèlgica, Itàlia, França, el Regne Unit, Alemanya, Polònia, Rússia, l’Argentina, el Brasil, Mèxic, Xile, els Estats Units, Egipte, el Marroc i la Xina.

Enguany, per a evitar aglomeracions s’han suspés tant la inauguració, que suposava un punt de trobada entre els i les artistes, el veïnat i els visitants, com els actes que concentraven un major nombre de públic.

Les activitats complementàries es duran a terme seguint la normativa sanitària, amb projeccions de cinema i actuacions del Grup de Danses La Llata, el grup 5Fanbrass o la banda juvenil de Gata.

Mentre dure la mostra també podrà veure’s una exposició sobre els 100 anys de l’empresa de mobles Point, nascuda a Gata de Gorgos i que enguany ha rebut el Premi Nacional de Disseny.

També et pot interessar

stats