L’estat d’alarma provoca el tancament de 240 hotels a la Comunitat Valenciana

Segons Hosbec, vora 16.000 professionals del sector han quedat afectats per ERTO.

Imatge d'arxiu de la Costa Blanca, al terme de Benidorm
Imatge d'arxiu de la Costa Blanca, al terme de Benidorm

La patronal hotelera Hosbec ha calculat que l’establiment de l’estat d’alarma amb l’objectiu d’evitar l’expansió del coronavirus ja ha fet tancar més de 240 hotels a la Comunitat Valenciana. A més, vora 16.000 professionals del sector han quedat afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

Encara que en el reial decret el govern espanyol no tancava l’activitat hotelera, la patronal sí que va llançar un missatge als establiments perquè tancaren.

"Si un restaurant pot ser un lloc de transmissió, un hotel encara més. A part, que no pot haver-hi activitat turística quan s'ha decretat el tancament de fronteres i quan la gent no pot eixir al carrer", ha apuntat el responsable d’Hosbec, Alberto Galloso.

En tot cas, com que el tràmit per a tancar un hotel no és automàtic, augura que en els pròxims dies se'n produiran encara més i només alguns quedaran oberts per a donar servei a transportistes i altres necessitats mínimes.

D’altra banda, Galloso ha lamentat que la temporada de Setmana Santa ja "està perduda" i, en el millor dels casos, es podrà donar una "temporada estival raonable". Segons ha dit, el mercat internacional és el "més sensible", el que més tarda a reactivar-se, i hauran de passar prop de dos mesos una vegada passe tot perquè vaja tornant a la normalitat.

També et pot interessar

stats