L'atenció primària demana que els escolten al dissenyar la campanya de vacunació contra la Covid-19

El sector recorda que no estan preparats per dur a terme la campanya amb èxit i en bones condicions.

L'atenció primària demana que els escolten al dissenyar la campanya de vacunació contra la Covid-19
L'atenció primària demana que els escolten al dissenyar la campanya de vacunació contra la Covid-19

La presidenta de l'Associació Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària, Ángeles Medina, ha explicat que l'anunci segons els qual seran els centres de salut els que posaran la vacuna de la Covid-19 serà difícil de concretar atesa la situació dels centres. El mateix dia que el Consell de Ministres aprova la campanya de vacunació contra la Covid-19, els professionals recorden que els centres estan saturats i esperen que els polítics ho tinguen present a l'hora de marcar l’estratègia que s’haja d’aplicar en aquest cas. Medina ha deixat clar que els centres d'atenció primària no estan preparats per a dur a terme aquesta vacunació massiva.

La responsable mèdica ha recordat, en una entrevista en Les Notícies del matí, que els professionals volen fer el treball amb “excel·lència” i no de qualsevol manera. Per això demanen que el govern tinga en compte la veu dels professionals de medicina i infermeria. Medina ha valorat l'arribada de la vacuna i es mostra “motivada” amb la campanya. “Volem fer-ho i fer-ho bé”, ha deixat clar. La responsable mèdica espera que els governants no deixen que es col·lapse de nou l'atenció primària.

L'atenció primària afrontava aquest dimarts el segon dia de vaga en tota Espanya, però la protesta ha quedat reduïda a una aturada al migdia en què es llegirà un manifest i es recordarà que la sanitat necessita reforç i més mitjans. Medina ha deixat clar que la pressió als centres de salut es manté i que els professionals estan preocupats per no poder atendre altres patologies o pels retards en els diagnòstics precoços. Medina ha remarcat que l'atenció primària experimenta una falta de mitjans tècnics i humans que condiciona el seu treball i que amb la pandèmia s'ha evidenciat especialment.

També et pot interessar

stats