L'assaig clínic de transfusió de plasma hiperimmune dona bons resultats

Primers resultats positius de l'assaig que es basa en la transfusió de plasma de pacients que han superat la Covid-19 a altres malalts.

VÍDEO | L'assaig clínic de transfusió de plasma hiperimmune dona bons resultats

Primers resultats positius en l'assaig clínic de transfusió de plasma hiperimmune, és a dir, de pacients que han superat la Covid-19 a persones malaltes. Provaran aquestes transfusions en 200 persones amb coronavirus, amb la intenció de convertir-ho en teràpia. En l'estudi participa l'Hospital La Fe de València, el Sant Joan d'Alacant i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana.

De les quatre transfusions que s'han dut a terme, un dels pacients evoluciona bé i un altre ja està recuperat i donat d'alta mèdica.

Este "plasma hiperimmune" s'obté gràcies a la donació de persones que ja han superat la malaltia, la majoria d'ells sanitaris.

La investigació s'allargarà fins a finals d'any, però s'espera obtindre resultats concloents al final de juny. Una via oberta recomanada per organismes nacionals i internacionals, en absència d'una teràpia eficaç i fins que no arribe la vacuna de la Covid-19.

També et pot interessar

stats