L'arribada de turistes estrangers a Espanya cau un 100% a l'abril pel tancament de fronteres

Tant el nombre de visitants internacionals com la despesa ha sigut zero.

Agents de la Policia Nacional fan controls al lloc fronterer amb Portugal
Agents de la Policia Nacional fan controls al lloc fronterer amb Portugal / Manuel Ángel Laya (Europa Press)

L'arribada de turistes estrangers a Espanya així com la despesa realitzada al país ha caigut un 100% a l'abril a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma, que va decretar el tancament de fronteres per a evitar la propagació del coronavirus, segons ha informat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Com a conseqüència, durant el mes d'abril, el nombre de visitants internacionals amb destinació Espanya per motiu turístic en totes les vies d'accés ha sigut zero. El mateix ocorre amb la despesa dels visitants internacionals amb destinació Espanya.

A partir de mitjans de març es va suprimir de facto el flux de visitants internacionals amb destinació Espanya per motius turístics per les diferents vies d'accés considerades en les enquestes Frontur i Egatur (carreteres, ports, aeroports o vies ferroviàries). No obstant això, es fixaven algunes excepcions, com és el cas dels espanyols residents en altres països que sí que tenen permés l'accés, així com altres viatgers amb causa justificada, que no s'han tingut en compte pel reduït volum i per la impossibilitat de caracteritzar-los com a turistes.

El mes de març, que es va veure afectat per l'estat d'alarma durant dues setmanes, Espanya va rebre només dos milions de turistes internacionals, una xifra que suposa un 64,3% menys respecte al mateix període de 2019.

També et pot interessar

stats