L’Arquebisbat de València ajorna la celebració de la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats

La decisió s’ha pres seguint les mesures excepcionals decretades en l’estat d’alarma, que impedeixen la concentració de persones.

VÍDEO | L’Arquebisbat de València ajorna la celebració de la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats

El bisbe auxiliar de l’Arquebisbat de València, Arturo Ros, ha anunciat l’ajornament de la celebració de la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats, prevista per al mes de maig. La decisió, que ha comunicat al regidor de Festes de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, està motivada per la permanència de l’estat d’alarma i les mesures que impedeixen la concentració de persones.

Aquesta decisió implica la supressió de totes les celebracions i actes públics que suposen la congregació multitudinària de fidels: la Salve solemníssima, la missa de Descoberta, la missa d’Infants, el Trasllat, la missa pontifical en la Catedral de València, la processó, el besamans i la resta d’actes que impliquen la concentració de persones.

El bisbe auxiliar de l’Arquebisbat de València ha explicat que amb aquesta decisió volen col·laborar a evitar l’expansió de la pandèmia en vista a la previsible concentració de fidels que comportaria la celebració de la festivitat. Les celebracions es transformaran en actes que es duran a terme en les mateixes dates i en la mateixa reial basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, però sense actes públics, a portada tancada i sense presència de fidels”.

Ros ha afegit que intentaran “només si fora possible i respectant les indicacions”, que la imatge peregrina de la Mare de Déu dels Desemparats fora traslladada per diferents barris de la ciutat de València i “acudint als centres hospitalaris i a les zones on més s’han patit les conseqüències de la pandèmia”. El bisbe auxiliar ha supeditat qualsevol acte a les indicacions de les autoritats governamentals. Finalment, ha afegit que es treballa en buscar noves dates que permeten la celebració de la processó general i la tradicional Dansà quan les circumstàncies ens ho permeten.

També et pot interessar

stats