L’àrea metropolitana de València concentra els principals rebrots de coronavirus

Un nou focus a Foios s’afegeix als detectats a València, Rafelbunyol, Burjassot, Llíria, Cullera i Castelló de la Plana.

L’àrea metropolitana de València concentra els principals rebrots de coronavirus
L’àrea metropolitana de València concentra els principals rebrots de coronavirus

Dels set rebrots de coronavirus que a hores d’ara es mantenen actius a la Comunitat Valenciana i que afecten 57 persones, quatre es concentren en l’àrea metropolitana de València, amb dos focus localitzats a la mateixa ciutat, dos més detectats a la comarca de l’Horta Nord, un a Foios i un altre a Rafelbunyol, i un cinqué a Llíria, al Camp de Túria. Castelló de la Plana, Burjassot i Cullera també formen part de la llista on el coronavirus ha tornat a colpejar amb força aquesta setmana, sumant nous contagis.

El darrer d’aquests focus ha sigut notificat per la Conselleria de Sanitat aquest divendres i afecta set persones d’una mateixa família a Foios. Respecte al brot de l'empresa de Rafelbunyol, on s'han confirmat 3 contagis, de les 117 últimes proves fetes s'ha descartat el virus en 112 i en queden 5 pendents de comprovar si es tracta d'infeccions passades o actives. Dilluns que ve es coneixeran els resultats.

La Conselleria de Sanitat ha informat que en el brot a la ciutat de Castelló, el primer que es va declarar, a finals de juny, s'han confirmat 4 nous casos positius, que eleven a 35 el total de persones afectades, encara que es coneix la traçabilitat de tots els casos.

No s’ha notificat cap nou contagi vinculat en els altres quatre rebrots de coronavirus que es mantenen actius i que es localitzen a Llíria, amb 3 persones contagiades, Cullera, amb 3 nous positius més, i els dos a la ciutat de València, amb 4 i 5 casos confirmats. Dijous la consellera de Sanitat Ana Barceló va donar per tancat el brot de Burjassot.

En les últimes 24 hores la Conselleria de Sanitat ha notificat 24 nous casos positius en la tercera jornada consecutiva sense cap persona morta. Ara mateix a tota la Comunitat Valenciana hi ha 283 casos actius, el 20% (57) corresponen al total dels set brots actius.

També et pot interessar

stats