L'aplicació Radar Covid ja està operativa a la Comunitat Valenciana i així funciona

Està disponible per a iPhone i Android i preserva totalment la privacitat dels usuaris.

Radar Covid empra tecnologia Bluetooth de baix consum i funciona de manera completament anònima
Radar Covid empra tecnologia Bluetooth de baix consum i funciona de manera completament anònima
29 d'octubre 2020 - 17:14

L'aplicació Radar Covid per a rastrejar persones contagiades amb coronavirus, impulsada pel govern espanyol, ja està plenament operativa a la Comunitat Valenciana una vegada que la Conselleria de Sanitat Universal n'ha completat la integració. L'instrument reforçarà les tasques per a contribuir a la traçabilitat del virus i frenar-ne la propagació.

Radar Covid empra tecnologia Bluetooth de baix consum i funciona de manera completament anònima. Una vegada instal·lada en el telèfon mòbil permet comunicar, sempre preservant la privacitat, els diagnòstics positius i el possible contacte mantingut amb una persona infectada.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha desenvolupat un sistema de generació de codis perquè aquelles persones que donen positiu en un test de coronavirus i tinguen descarregada l'aplicació en el mòbil puguen informar anònimament la resta de persones amb les quals hagen estat en contacte i que també en siguen usuàries.

El departament dirigit per Ana Barceló recalca que Radar Covid és segura i garanteix la privacitat de les persones usuàries, ja que no sol·licita nom, ni telèfon, ni correu electrònic ni cap altra dada personal. L'aplicació està disponible tant per a Android en Google Play com per a iPhone en l'App Store.

Així funciona

  • El ciutadà o ciutadana que haja rebut una notificació per part d'un professional sanitari sobre un resultat positiu de PCR, podrà obtindre el codi de dotze dígits de confirmació accedint a la web que s'ha habilitat en la pàgina de la Conselleria de Sanitat. Allà haurà d'identificar-se introduint el número de la SIP, la data de naixement i la data d'emissió de la targeta, i indicarà si té l'app Radar Covid instal·lada.
  • Després de comprovar que les dades d'identificació són vàlides, es demanarà verificar el telèfon on rebre l’SMS amb el codi, i el sistema comprovarà la data i el resultat de l'última prova diagnòstica de Covid-19 a què s'ha sotmés el o la pacient. Si el resultat de la prova és positiu, el sistema li adjudicarà al pacient un codi de confirmació. El codi el visualitzarà en pantalla i també el rebrà per SMS en el telèfon indicat. La Conselleria ha pres les mesures necessàries per a garantir que una persona només puga obtindre un codi per a una prova PCR positiva i que aquests no puguen reutilitzar-se.
  • Els contactes de la persona infectada reben una alerta en el telèfon mòbil que els notifica que han estat prop d'algú que ha donat positiu en una prova PCR. La comunicació es completa amb l'advertiment que ha d'extremar les mesures preventives i vigilar si desenvolupa símptomes en els següents deu dies. En cas de presentar tos, febre o dificultat respiratòria, se li demana sol·licitar cita a través de l'aplicació GVA Coronavirus o en la web específica sobre coronavirus.

També et pot interessar

stats