L'anàlisi de les temperatures anticipa que la calor estival reduirà la transmissió de la Covid-19

A major temperatura i humitat, el virus és menys efectiu, segons constata un estudi de l’Aemet i l'Institut Carlos III.

Una dona al metro de Palma
Una dona al metro de Palma / Atienza (Efe)

La temperatura i la humitat ambientals són determinants en l'expansió de la Covid-19. El virus té major incidència amb temperatures més baixes i la perd amb més calor i una alta humitat. Així ho acaba de constatar un estudi de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), que ha comparat la incidència del coronavirus a les autonomies amb les variables ambientals durant 14 dies, en el període del 26 de març al 5 d’abril.

Els resultats preliminars indiquen que l'arribada de la temporada primaveral a l'hemisferi nord podria reduir efectivament la transmissió de la malaltia, en línia amb els resultats i conclusions d'altres investigacions internacionals.

El treball de l'Aemet i l'ISCIII també analitza si altres factors ambientals, com la contaminació atmosfèrica, poden agreujar la malaltia.

La investigació conjunta pretén desenvolupar un sistema de vigilància i contenció epidemiològica a nivell estatal basat en l'alerta primerenca a través del monitoratge d'aquests factors ambientals. Aquest sistema millorarà la identificació de zones de risc en temps real a nivell provincial i permetrà dissenyar estratègies de diagnòstic i prevenció en l'àmbit de la salut pública.

També et pot interessar

stats