L'alumnat tindrà assignat el mateix seient del transport escolar durant tot el curs

La neteja serà més exhaustiva i amb productes bactericides i s'ajustarà al màxim el temps que passen els menors a l'autobús.

L'alumnat tindrà assignat sempre el mateix seient
L'alumnat tindrà assignat sempre el mateix seient / À Punt NTC

Quan falten dues setmanes perquè comence el curs a la Comunitat Valenciana, el 7 de setembre, encara hi ha molts dubtes sobre com serà la tornada a les aules. Pel que fa als protocols a l'hora de fer ús del transport escolar, la directriu més destacada serà l'assignació d'un seient que l'alumnat haurà de mantindre durant tot el curs. La neteja de totes les superfícies es farà de forma més exhaustiva i amb productes bactericides i tractaran d'ajustar al màxim el temps que passen els escolars a l'autobús.

Les empreses d'autobusos ja han rebut el protocol de la Conselleria d'Educació que els indica quines mesures hauran de prendre per a garantir la seguretat davant de la Covid-19. A banda de l'obligatorietat de la mascareta a partir dels sis anys dins de l'autobús, hauran de comptar amb dispensadors de gel hidroalcohòlic i l'alumnat tindrà assignat sempre el mateix seient.

A les parades, s'haurà d'esperar mantenint la distància física i pujarà primer qui tinga assignat els seients de darrere. A banda de la neteja habitual després de cada servei, desinfectaran de manera exhaustiva i amb productes específics les baranes i altres superfícies.

Aforament complet als autobusos

Estan autoritzats a dur el 100% de l'aforament dels autobusos. Segons ha explicat a À Punt Sergio Torres, responsable d'Autocars Torres, una reducció a la meitat suposaria un cost mensual inassumible per a mares i pares. Tot i que tenen constància d'algunes anul·lacions, volen llançar un missatge de tranquil·litat a les famílies perquè confien en el seu esforç per a complir els protocols.

També et pot interessar

stats