L’alumnat amb beca de menjador tindrà un val per a canviar-lo per aliments mentre no hi haja classes

Quasi 60.000 alumnes l’obtindran amb la intenció de cobrir les necessitats alimentàries dels primers quinze dies sense escola.

VÍDEO | L’alumnat amb beca de menjador tindrà un val per a canviar-lo per aliments mentre no hi haja classes
23 de març 2020 - 20:39

L’alumnat amb beca de menjador i de 29 centres d’educació especial tindran un val que podrà canviar per aliments en una cadena de supermercats valenciana mentre dure la suspensió temporal de l’activitat docent. Aquesta iniciativa repercutirà en 58.925 alumnes, cadascun dels quals obtindrà un val de 60 euros.

D’aquest alumnat, 22.569 són de les comarques del sud, 5.715 de les del nord i 30.641 del centre de la Comunitat Valenciana, segons han detallat des de la Conselleria d’Educació, que ha gestionat aquest val menjador.

Durant els pròxims dies, les famílies de l’alumnat beneficiari d’aquest val rebran els primers. Es garanteix així la cobertura dels primers quinze dies sense classes presencials. Aquests primers vals suposaran una inversió de 3,5 milions d'euros per part de la Generalitat.

Cobertura del personal del menjador escolar

A banda, Educació també garanteix els llocs de treball del personal dels menjadors escolars per la impossibilitat de prestar aquest servei mentre dure la suspensió temporal de les classes. L'administració abonarà l'import del sou amb el complement i l’antiguitat corresponent així com la Seguretat Social del personal de cuina i monitors durant els dies que es mantinga aquesta situació transitòria.

En el cas d'empreses que presten el servei de menjador pel sistema de càtering, s'abonarà la part proporcional de les despeses fixes de personal que els corresponga d'acord amb el nombre de comensals.

També et pot interessar

stats