L’Alcúdia rebutja l’abocador projectat a Guadassuar per les molèsties que pot causar al veïnat

Mentre Guadassuar defén que la instal·lació té l’aval tècnic, el poble veí recorda que els terrenys proposats ja els va rebutjar el TSJCV.

Planta de tractament de residus de Guadassuar

L’abocador que es projecta a Guadassuar, per a acollir els residus que generen els pobles de la Ribera Alta i la Valldigna, torna a ser motiu de disputa amb l’Alcúdia. Tot i que l’abocador es contempla en el terme de Guadassuar, prop de l’actual planta de reciclatge, l’Ajuntament de l’Alcúdia el rebutja perquè considera que està molt a prop del nucli de Montortal, amb les conseqüents molèsties per al veïnat.

Es tracta d’un abocador que busca ubicació definitiva des de fa 14 anys. L’oposició veïnal ha tombat la predisposició d’alguns ajuntaments de la Ribera a acollir-lo, com va ser el cas de Tous. I ara, quan semblava que Guadassuar estava disposat a tindre aquesta instal·lació al seu terme, la proposta no agrada a l’Alcúdia.

El seu alcalde, Andreu Salom, recorda que part de la zona que es proposa ara ja es va descartar el 2016, després que el Tribunal Superior de Justícia fallara a favor del consistori alcudià: “No ho entenem. Ara volen posar-lo més propet encara de la Séquia Reial del Xúquer i de Montortal quan fa quatre anys el TSJCV va dir que la ubicació no era l’adient”, ha explicat a À Punt.

Entre els arguments de Salom, l’impacte ambiental que pot generar l’abocador, les molèsties que el pas dels camions pot causar al veïnat del nucli de Montortal i l’olor que puga desprendre la planta.

En canvi, Javier Ruiz, responsable de comunicació del Consorci de Residus Ribera-Valldigna assegura que l’Institut Geològic Miner avala la ubicació proposada ara. Per a Salvador Montañana, alcalde de Guadassuar, encara queda fer prospeccions i un estudi sobre el lloc pensat per a la futura instal·lació per tal de garantir que es compleixen les condicions mediambientals del seu terme municipal o de qualsevol altre municipi que es plantejara.

També et pot interessar

stats