L'alcohol es trasllada del bar a casa durant la pandèmia

El Dia Nacional sense Alcohol se centra enguany a visibilitzar la modificació en la forma de consum a causa de la pandèmia.

El consum d'alcohol a casa ha incrementat durant la pandèmia.
El consum d'alcohol a casa ha incrementat durant la pandèmia.

Arran de la pandèmia, la venda de begudes alcohòliques s'ha incrementat i l'hàbit de consum s'ha traslladat del bar a casa. Un nou costum que pot comportar riscos. El tècnic de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, Arnaldo Dueñas, ha explicat a À Punt NTC que beure més a casa i de forma més continuada pot generar addicció.

Per això, enguany, en el Dia Nacional sense Alcohol, les unitats de prevenció de conductes addictives de la Comunitat Valenciana han llançat la campanya “Amb l'alcohol manteniu les distàncies”. La iniciativa té com a objectiu conscienciar dels efectes d'aquesta droga legal en la salut i desmuntar alguns mites al voltant del seu consum i la Covid-19.

Els últims dotze mesos s'ha detectat un augment de les consultes sobre casos relacionats amb el consum excessiu d'alcohol entre joves. De fet, aquesta ha sigut la droga més consumida entre els estudiants de secundària de tot l'Estat.

A més, durant la pandèmia s'han detectat missatges erronis relacionats amb el consum d'alcohol, com ara que ajuda a protegir contra els contagis o a evadir-se i controlar l'estrés creat per la situació actual. Cal destacar també l'efecte que té aquesta droga sobre la percepció del risc, ja que les persones alcoholitzades sovint no tenen en compte les mesures de prevenció i distanciament social per a evitar la propagació del virus.

També et pot interessar

stats