L’alcaldessa de Navarrés diu que Sanitat va ordenar que s’habilitaren les residències per a no col·lapsar els hospitals

La conselleria nega haver impedit els trasllats i la regidora assegura que li digueren que els geriàtrics podien rebre el mateix tractament.

VÍDEO | L’alcaldessa de Navarrés diu que Sanitat va ordenar que s’habilitaren les residències per a no col·lapsar els hospitals

Abans de concloure el ple virtual de l’Ajuntament de Navarrés, l’alcaldessa Estela Darocas va desvelar que en una reunió amb Conselleria de Sanitat van rebre l’orde de no traslladar a l’hospital a cap major positiu de Covid-19 per a no col·lapsar-lo. Era el passat 25 de juny i aquest dimecres matisa les seues paraules, mentre que fonts de la Conselleria de Sanitat han assegurat a À Punt NTC no haver-hi impedit els trasllats.

“Jo no puc dir paraula per paraula el que es va dir. De forma genèrica ens digueren que, si l’hospital es vera saturat, una habitació de residència es podia dotar com si fora un hospital”, ha dit la també gerent de la residència de majors de la localitat en tractar de recordar l’encontre amb tots els responsables de les residències del departament de Xàtiva-Ontinyent.

La reunió es va produir abans que el virus omplira de casos moltes de les residències de la Comunitat Valenciana. I quan van arribar els moments difícils, segons Darocas, els metges de les residències no tenien marge de maniobra. En una entrevista telefònica, l’alcaldessa es contradiu: “a nosaltres no ens donaren cap orde”, diu abans d’admetre que “tot i que es donaren ordes en eixe moment, no va ser una realitat”. El que sí que assegura és que en cap moment es va negar els ingressos a l’hospital. “Els dos primers casos es traslladaren a l’hospital i després vam ser intervinguts pel departament de salut per a assistir a les persones”, diu abans d’apuntar que no es poden facilitar les xifres concretes.

Darocas apunta que des de la Conselleria de Sanitat es va dir que si els majors positius en coronavirus no eren traslladats a un hospital, la residència comptaria amb tots els recursos necessaris per a atendre’ls. “En cap moment ens ha faltat de res”, expressa.

També et pot interessar

stats