L'alcalde de Vila-real revela una recomanació del PSOE contra el dol oficial pel coronavirus

Benlloch explica en el ple que és dels pocs alcaldes socialistes que ha abaixat les banderes a mitja asta.

L'alcalde de Vila-real, el socialista José Benlloch, en el saló de plens de l'ajuntament
L'alcalde de Vila-real, el socialista José Benlloch, en el saló de plens de l'ajuntament / Aj. de Vila-real

L'alcalde de Vila-real, el socialista José Benlloch, ha reconegut públicament en el ple l'existència d'una circular interna del PSOE als seus alcaldes perquè en els municipis en els quals governa no es mostre dol oficial per les víctimes del coronavirus. Ho ha fet en un ple en què s'ha aprovat per unanimitat de tots els grups abaixar les banderes oficials de l'Ajuntament de Vila-real a mitja asta en senyal de dol per les víctimes de la pandèmia de la Covid-19.

“El meu partit, el PSOE, ha generat un cert debat en aquesta qüestió i fins i tot ha enviat una circular perquè els municipis governats pel Partit Socialista que no es posen de dol en aquest moment; però jo porte corbata negra, he baixat les banderes i he fet un minut de silenci, perquè per a mi per damunt de tot està el meu poble”, ha indicat l'alcalde durant la sessió plenària.

A més, ha afegit: “Crec que és una qüestió de dignitat important del mateix poble, igual que quan tenim un assassinat masclista; no crec que posar a mitja asta les banderes siga rendir-se”. “Com no compartisc el criteri i el mateix partit ha dit que l'autonomia local està per damunt, soc dels pocs alcaldes socialistes que he decidit d’abaixar les banderes”.

Després del plenari, Benlloch ha matisat que la circular a la qual ha al·ludit s'emmarca dins d'un debat mantingut a través d'un grup de WhatsApp en el qual participen alcaldes, alcaldesses i responsables orgànics de la província de Castelló. A més, ha apuntat que aquesta circular reconeix, en qualsevol cas, “l'autonomia municipal” perquè els alcaldes i alcaldesses decidisquen el que consideren respecte a aquesta qüestió als seus ajuntaments.

Reacció del PP

Aquest anunci ha provocat la reacció del PP i el seu president provincial a Castelló, Miguel Barrachina, ha considerat “escandalós que el PSOE haja sigut capaç de negar a les víctimes el degut respecte i dol per part de les institucions públiques per pur interés polític”.

Amb les paraules de Barrachina, l'alcalde de Vila-real ha lamentat “la utilització i manipulació que el Partit Popular ha volgut realitzar en una qüestió tan sensible” com utilitzar les morts i el dolor de les famílies “per a fer política”. Segons Benlloch, “tot no val”.

També et pot interessar

stats