L'Ajuntament de València presentarà un recurs d'alçada contra el rebuig de l'ERTO a l'EMT

L'alcalde Joan Ribó ha explicat que el consistori sol·licitarà un altre ERTO, aquesta vegada per baixada de la productivitat.

L'Ajuntament de València presentarà un recurs d'alçada contra el rebuig de l'ERTO a l'EMT
L'Ajuntament de València presentarà un recurs d'alçada contra el rebuig de l'ERTO a l'EMT

L'Ajuntament de València presentarà un recurs d'alçada contra el rebuig de l'ERTO per força major en l'Empresa Municipal de Transports de València (EMT). A més, el consistori sol·licitarà un altre expedient de regulació temporal d'ocupació, aquesta vegada per baixada de la productivitat.

Així ho ha anunciat l'alcalde de València, Joan Ribó, un dia després que la Direcció General de Treball de la Generalitat rebutjara l'ERTO que ha presentat l'EMT, en considerar que les causes per força major al·legades no són aplicables a empreses del sector públic. La direcció de l'EMT i els representants sindicals s'han reunit per a abordar la situació.

L'alcalde ha defés que la sol·licitud de l'expedient rebutjat és "conseqüència de l'impacte econòmic de la crisi sanitària" en l'EMT. A més, ha recordat que aquesta situació s'ha donat també en altres ciutats com Madrid, Vitòria i Valladolid, i que implica una baixada de més del 90% dels viatgers, amb una caiguda d'ingressos "molt considerable".

Així mateix, ha subratllat que es va presentar després de negociar amb els representants sindicals i amb el vot favorable del Consell d'Administració. Segons Ribó, el que ha ocorregut és que hi ha hagut una "interpretació diferent per part de la Generalitat de la que han fet els serveis jurídics i la intervenció" del consistori pel que fa als ingressos de l'Ajuntament.

També et pot interessar

stats