Aquest contingut ja no està disponible per veure.

L’Ajuntament de València planteja un ERTO als treballadors de l’EMT

23 min.

La crisi sanitària oberta per la pandèmia de coronavirus ha provocat un descens a la ciutat de València de més del 92% del nombre de passatgers que empren autobusos i una reducció al voltant del 45% de la quantitat de vehicles municipals que circulen. Una situació que està fent plantejar-se al consistori la possibilitat d’un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) a la plantilla de l’EMT.

Així ho ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí, Joan Ribó, alcalde de la ciutat. “Ens deixarà un forat molt gran; haurem de reestructurar el pressupost municipal”, ha comentat. L’alcalde ha desgranat algunes de les mesures preses fins al moment per a pal·liar la situació, especialment dirigides als col·lectius més desfavorits. Ara, es planteja polítiques per a autònoms i xicotetes empreses.

Malgrat tot, Ribó ha reconegut el “xicotet marge” de maniobra que té el consistori per a fer front a la crisi. “Les ajudes no es poden resoldre a escala municipal, cal anar a una escala autonòmica, estatal i europea”. De moment, com a mesura urgent, l’alcalde de València ha demanat la “flexibilització” de la despesa per a poder fer front a la situació d’emergència i ajudar les persones que pitjor ho estan passant. També ha anunciat que quan tot passe, el consistori té previstes mesures per a rellançar el turisme a la ciutat.

La data de les Falles es manté al juliol

Pel que respecta a la celebració de les Falles al juliol, Ribó de moment no es planteja canviar la data. “No sé si serà possible en eixes dates, crec que és possible, però no segur”. Comenta que serà cap al 15 de juny quan, depenent de com estiga la situació, es mantindrà la data o es posposarà. “Vull mantindre l’esperança de fer les Falles en eixes dates; en aquests moments és perfectament possible”, ha assegurat.

El Nou Mestalla s’ha de construir en les dates fixades

L’alcalde de València també ha tingut paraules per al València CF i la construcció del Nou Mestalla: “S’ha de buscar una solució, el camp de futbol s’ha de construir en el termini anunciat”, ha recordat. Unes paraules que arriben poc després que es coneguera la cancel·lació de l’operació preferent entre ADU Mediterráneo i el València CF per a la venda dels terrenys del Mestalla.

Contingut no disponible
stats