Aquest contingut ja no està disponible per veure.

L’Ajuntament de València destinarà 2,5 milions d’euros per a recuperar el sector cultural per la crisi de la pandèmia

26 min.

L’Ajuntament de València destinarà dos milions i mig d’euros per a recuperar el sector cultural per la crisi de la pandèmia. En concret, un milió estarà destinat a les arts escèniques, i la resta, a les altres àrees culturals, un milió d’euros d’ajudes a autònoms i pimes i mig milió a associacions culturals. Així ho ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí Gloria Tello, presidenta del Palau de la Música i regidora de Cultura.

“El sector cultural és dels més afectats per la pandèmia, perquè depén dels espectacles que fa i sempre ha sigut precari”, ha indicat Tello, assenyalant que va preparar un document amb una trentena de propostes per a ajudar el sector. Tot en un any especial per al Palau de la Música, amb la celebració del 125 aniversari del naixement de José Iturbi. S’ha preparat una sèrie de concerts per a recordar el músic; alguns d’ells es podran veure per À Punt.

El Palau de la Música i la radiotelevisió pública valenciana han signat un conveni que permetrà acostar a les cases valencianes part del treball que es fa en aquest centre emblemàtic. “Ens permetrà donar més visibilitat al que fem i també acostar-nos a les famílies que no puguen anar als espectacles, així com retransmetre alguns concerts clau”, ha assenyalat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València.

Venda d’abonaments a partir de setembre

Pel que fa a la nova temporada, Gloria Tello ha indicat que l’eixida a la venda dels abonaments es produirà amb tota probabilitat al setembre, i que els abonats seran els que tinguen preferència per a assistir als concerts, que en la seua major part es realitzaran al Palau de les Arts, alguns al Teatre Principal, i actuacions especials a Castelló, Cullera i, fins i tot, a la Llotja de València.

Actuacions que, segons ha indicat la regidora, es faran respectant totes les mesures de seguretat, ampliant el distanciament dels músics i del públic, tot reduint l’aforament dels actes.

Amb la mirada posada en l’any 2022

Quant a les obres per a reparar el Palau de la Música, Gloria Tello espera que les instal·lacions puguen reobrir el 2022. Es planeja una intervenció integral de l’edifici que perdure en el temps. El que més preveu la regidora que allargue els terminis són els tràmits administratius, però creu que dos anys és temps suficient perquè es puga tornar a gaudir de les instal·lacions.

Contingut no disponible
stats