L’Ajuntament de Sueca tanca per prevenció després que una treballadora donara positiu en Covid-19

L’afectada no desenvolupa funcions de servei públic i el consistori assegura que la situació està controlada.

Façana de l'Ajuntament de Sueca, a la Ribera Baixa
Façana de l'Ajuntament de Sueca, a la Ribera Baixa / À Punt NTC

L’Ajuntament de Sueca (Ribera Baixa) ha informat aquest dimecres que les instal·lacions estaran tancades després que han confirmat el positiu en Covid-19 en una treballadora. Davant d’aquesta situació, l’equip de govern municipal i les regidories amb delegació han anunciat que es faran diversos controls preventius per a la seguretat en la faena i també en l’entorn social de l’empleada contagiada.

El consistori ha explicat que no és un brot, sinó un cas puntual, i assegura que la treballadora infectada pertany a un departament intern i no desenvolupa funcions d’atenció al públic. Així i tot, com a mesura preventiva, l'edifici que alberga les instal·lacions centrals del consistori i el Servei Integral Tributari (Servit) estaran tancats “fins que es normalitze la situació”.

La intenció de la corporació local és fer proves al màxim nombre d'integrants de la plantilla per a evitar contagis. A més, desinfectaran tot l’edifici i esperen poder tornar a la normalitat al més prompte possible. De moment, les 200 persones que treballen a l'edifici central faran teletreball fins que se sàpien els resultats de les proves.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha explicat en Les notícies del matí que ahir va tindre coneixement de la situació i que ràpidament es van prendre mesures preventives. Ha explicat que la treballadora no es trobava bé divendres passat i va acudir a l’hospital d’Alzira, on van confirmar el positiu. Ara està confinada a casa i tècnics de la Conselleria de Sanitat fan proves a la família i l'entorn més pròxim de l'afectada. L’Ajuntament, a més, vol ampliar les proves dins del consistori per tal de garantir la seguretat.

Igualment, el govern local emet “un missatge de tranquil·litat als ciutadans” i recalca que estan actuant de manera coordinada amb Salut Pública. Per això s’ha activat el protocol corresponent. A més, recomana a la població continuar complint les mesures de protecció individual necessàries.

Al municipi de Sueca també han detectat un altre cas positiu relacionat amb el campus d'estiu del club de tenis, del qual encara no es tenen més detalls.

Tancaments també a Gandia i Morella

D'altra banda, a Gandia (Safor) han tancat temporalment un restaurant i un pub de la platja després que s'ha detectat un positiu de Covid-19 en cadascun dels locals. Personal de Salut Pública farà les proves oportunes a l'entorn social, familiar i laboral dels treballadors.

I a Morella (Ports), un altre contagi ha obligat la residència a tancar-se de nou a les visites, almenys durant 28 dies, com estableix el protocol. Segons ha confirmat el geriàtric a À Punt, hi ha un cas positiu d'un resident i diversos treballadors en quarantena. Les autoritats sanitàries estan fent la traçabilitat del virus i faran tests a totes les persones que han estat en contacte amb el contagiat, tal com marca el protocol de seguiment del casos positius.

Deu brots actius

La Comunitat Valenciana té deu brots actius a hores d'ara, set dels quals afecten nuclis familiars. Es localitzen a Fortaleny, Foios, València (dos), Cullera, Castelló, Rafelbunyol, Llíria, Santa Pola i Borriana. La setmana passada va declarar-se'n un a Burjassot, que la Conselleria de Sanitat va donar per tancat fa uns dies. Segons l'últim balanç, en tota la Comunitat Valenciana hi ha 293 casos actius, 37 detectats en l'última jornada. A més, aquest dimarts s'ha complit una setmana sense cap defunció.

Llevat del brot més recent, el de Fortaleny, Sanitat no ha aportat nous casos als focus identificats dies arrere. El focus d'aquests municipi de la Ribera Baixa afecta de moment tres persones que pertanyen al mateix entorn familiar. L'alcaldessa, Juani Clos, ha confirmat que les tres persones estan bé, amb símptomes molt lleus i passant la quarantena en una segona residència fora del poble. Ara només falta fer tests als contactes d'aquesta família per assegurar que no hi ha més contagis. Alguns familiars ja han donat negatiu en les proves.

També et pot interessar

stats