L’Ajuntament de Sant Mateu dona per controlat un rebrot d’origen familiar

En aquest municipi de 1.900 habitants s’han detectat fins ara cinc casos de contagi i trenta de les PCR realitzades han donat negatiu.

L'alcaldesa de Sant Mateu, Ana Besalduch
L'alcaldesa de Sant Mateu, Ana Besalduch / À Punt NTC

En l’últim balanç de la Conselleria de Sanitat Universal s’han notificat 28 nous brots, i una altra vegada la ciutat de València n’acumula més de la meitat. Però en preocupa especialment un a Borriol (Plana Alta) que ha passat de tres a vint contagis i un altre originat dins d’un nucli familiar a Sant Mateu, que recentment han donat per controlat.

“Es tracta d’un brot familiar de convivència”, ha explicat a À Punt NTC Ana Besalduch, alcaldessa de la localitat del Baix Maestrat. En aquest municipi de 1.900 habitants s’han detectat fins ara cinc casos de contagi i trenta de les PCR realitzades han donat negatiu. De moment, les persones que han estat en contacte estan aïllades i continuaran fent-se proves al centre de salut fins demà per a confirmar que no s’estén el virus. El consistori ha suspés els concerts previstos durant les festes majors que se celebren aquesta setmana i ha instat el veïnat a reforçar les mesures de seguretat. “Volem transmetre tot el suport i fer una crida a la calma, així com a la responsabilitat de totes i tots”, va comunicar aquest dilluns l’ajuntament a través del seu compte de Twitter, a més d’anunciar que, per precaució, s’ajornaven els concerts de la banda previstos anit i aquest mateix dimarts.

Segons dades de la Conselleria de Sanitat Universal, des que es va alçar l’estat d’alarma s’han detectat 221 brots a les comarques valencianes.

També et pot interessar