L'Ajuntament de Coix descarta transmissió comunitària en el brot de 24 positius

Sanitat Universal ha pogut controlar ràpidament el focus perquè tots són de la mateixa família.

Coix, aquest dimecres
Coix, aquest dimecres / À Punt

El municipi de Coix, al Baix Segura, registra aquest dimecres el brot més nombrós dels que ha comunicat la Conselleria de Sanitat Universal en l'última actualització de dades, amb 24 persones infectades. Es tracta d'un focus d'origen social que està controlat per Salut Pública i no és de transmissió comunitària perquè totes les persones afectades pertanyen al mateix nucli familiar, segons ha assegurat a À Punt NTC l'alcalde, Antonio José Bernabeu. Per això l'equip de govern local no contempla, de moment, mesures extraordinàries.

El rastreig va començar la setmana passada i ha finalitzat aquest dimecres amb la confirmació de 24 positius. Des de Salut Pública expliquen que la propagació ha pogut frenar-se ràpidament. A Coix, on viuen 7.297 persones, ja s'havien diagnosticat deu contagis mitjançant PCR entre l'1 i el 12 d'octubre, segons les dades desglossades per municipis que ofereix la Generalitat. Fins eixe dia, la incidència acumulada en els últims catorze dies és de 137 contagis per cada 100.000 habitants. L'alcalde del municipi crida a la calma i assegura que el consistori té "tranquil·litat" per a continuar treballant igual que fins ara.

A banda de Coix, tres poblacions més del Baix Segura registren brots aquest dimecres, segons el balanç de Sanitat Universal. Són Pilar de la Foradada (huit casos, origen social), Oriola (set, origen social) i Torrevella (quatre, origen laboral).

També et pot interessar

stats