L'Ajuntament de Canet lo Roig demana al veïnat que no isca del poble per por al brot de Peníscola

Sanitat continua les proves PCR per a delimitar l'abast del tercer brot més gran de la Comunitat Valenciana, amb 28 contagis.

Publicació de l'Ajuntament en Facebook
Publicació de l'Ajuntament en Facebook

L'Ajuntament de Canet lo Roig (Baix Maestrat), de vora 700 habitants, ha demanat al veïnat que no isca del poble, per evitar possibles contagis de Covid-19 davant de l'onada –diuen– de casos que s'han originat a la comarca.

El consistori ha fet una crida a través de les xarxes socials en què demana a la població que no isca del municipi si no és estrictament necessari i anima a seguir les normes de seguretat sanitària i protecció individual davant del virus, com ara l'ús regular de la mascareta.

El municipi segueix així els passos de la Pobla de Benifassà, que va emetre un ban a principis de setmana per a recomanar el veïnat que no isca de casa després de confirmar-se dos positius. Tota prevenció és poca per a frenar l'arribada de la Covid-19 a aquestes localitats, on durant el confinament no es va registrar cap positiu. A Canet lo Roig, de fet, mantenen els contagis a zero.

En un altre municipi del Baix Maestrat, Peníscola, es localitza el tercer brot valencià en importància pel que fa a nombre de casos, amb 28 persones afectades. Aquest matí, a l'edifici de Serveis Socials, s'han représ les proves que du a terme personal de la Conselleria de Sanitat entre la població jove que va acudir a la discoteca Ébano entre l'11 i el 13 de juliol.

El departament que encapçala Ana Barceló, que ja ha fet 450 PCR, ha estés la crida a aquelles persones que anaren al local els dies 14 i 15 de juliol. L'objectiu és fer seguiment de contactes i determinar la traçabilitat del virus, ja que s'han produït contagis entre alguns assistents a aquesta discoteca.

També et pot interessar