L’Ajuntament de Benidorm denuncia un tracte de favor del govern a les illes Balears i les Canàries davant el Regne Unit

L'alcalde de Benidorm reclama el mateix tracte per a una destinació tan important per al turisme britànic.

Benidorm
Benidorm

L’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha defés en Les notícies del matí la seguretat del municipi com a destinació turística davant la decisió del Regne Unit de marcar una quarantena per als turistes que ens visiten en tornar al seu país. Pérez s'ha mostrat molest pel que considera un tracte de favor del govern espanyol davant del govern britànic. L'executiu de Pedro Sánchez està centrant els esforços perquè les illes Canàries i les Balears es consideren corredors segurs per al turisme britànic i per a altres països europeus, una consideració que la Comunitat Valenciana també ha demanat. El president del Consell, Ximo Puig, està movent-se per a aconseguir incloure la Comunitat Valenciana com a corredor segur i l'alcalde de Benidorm ha insistit també en la necessitat de tindre aquesta consideració.

L'Ajuntament celebra aquest matí un ple per a valorar aquesta decisió. Per a Benidorm i la Costa Blanca l'anunci de Londres és un colp molt fort. Pérez ha recordat que el municipi preveia tindre oberts un centenar d'hotels a l'agost. Pérez ha remarcat el que significa Benidorm per al turisme britànic i el que representen aquests per a la ciutat. Demanen que l’aeroport d'Alacant-Elx es considere un aeroport segur. Un terç dels britànics que venen a Espanya arriben a la Comunitat Valenciana.

Brot controlat a Oliva

D'altra banda, l'alcalde d’Oliva, David González, ha parlat de l’evolució del brot a la localitat amb cinc positius. L’Ajuntament està ara a l’espera dels resultats de les anàlisis dels contactes socials. González defén que el brot està controlat i el perfil és de persones asimptomàtiques entre 20 i 40 anys.

L’alcalde ha emfatitzat que Oliva no té oci nocturn, sinó quatre locals que tanquen a les tres de la matinada i on s’estan controlant les mesures de seguretat. L’alcalde ha explicat també que estudien com compensar el sector per la caiguda d’ingressos.

També et pot interessar