L’Agència Europea del Medicament aprova la vacuna de Pfizer

Les primeres dosis arribaran a la Comunitat Valenciana, des de Bèlgica, per a administrar-se el pròxim diumenge.

Seu de l'Agència Europea del Medicament a Àmsterdam
Seu de l'Agència Europea del Medicament a Àmsterdam / EFE

L'Agència Europea del Medicament (EMA) ha donat aquest dilluns el vistiplau a la vacuna contra la Covid-19 desenvolupada per Pfizer i BioNTech. Aquest tràmit suposa el pas previ perquè la Comissió Europea atorgue aquesta setmana la llicència d'ús condicional del fàrmac als països europeus i que aquesta vacuna comence a ser una realitat a Europa.

Els assajos clínics atribueixen a aquesta medicació, anomenada BNT162b2, una eficàcia del 95%.

Les primeres d’aquestes vacunes arribaran a la Comunitat Valenciana procedents de Bèlgica i, com si foren un tresor, entre grans mesures de seguretat. Es vigilarà via satèl·lit la posició dels camions, que no portaran cap distintiu, i també la temperatura de cada contenidor a temps real.

A la Comunitat Valenciana hi haurà tres magatzems situats en llocs secrets d'Alacant, Castelló de la Plana i València. Estaran equipats amb ultracongeladors que tenen capacitat per a emmagatzemar fins a 600.000 dosis.

D'aquesta manera, el pròxim diumenge 27 començarà la campanya oficial de vacunació. Aquest dilluns la secretària autonòmica de Salut Pública també té una reunió sobre el pla de vacunació amb els col·legis de metges i els d'infermeria, i també amb els metges de família. La previsió és que els primers a vacunar-se siguen 50.000 usuaris i treballadors de residències de majors i 26.000 dependents de tercer grau que viuen a casa.

També et pot interessar

stats