L'aeroport d'Alacant-Elx s'habilitarà com a punt d'entrada a Espanya en la fase 1

El de València quedarà en reserva i s'activarà si cal.

L'aeroport d'Alacant-Elx en una imatge d'arxiu

El ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha transmés hui al conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, que l’aeroport d’Alacant-Elx s'habilitarà com a punt d'entrada a Espanya en la fase 1, mentre que el de València quedarà en reserva i s'activarà si cal.

En primera instància, no es permetia l'aterratge d'avions internacionals en cap aeroport de la Comunitat Valenciana, segons constava en l'orde del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana publicada ahir en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Però després el govern espanyol ha rectificat i, finalment, va incloure l’aeroport d’Alacant-Elx entre els aeroports autoritzats per a operar durant la fase 1 de la desescalada.

Per contra, el port de València ha sigut des del principi un dels nou espanyols a través dels quals podran entrar vaixells procedents de l'estranger.

El govern espanyol ha limitat l'entrada a Espanya de vols i vaixells de passatge internacionals a través de 13 punts d'entrada durant l'inici de la desescalada per la crisi del coronavirus per a minimitzar els riscos d'importar casos procedents d'altres països.

En el cas dels ports, funcionaran amb connexió internacional els de Barcelona, Bilbao, Las Palmas de Gran Canaria, Màlaga, Palma, Tenerife, València i Vigo. Aquesta mesura estarà en vigor fins a les 00:00 hores del 24 de maig, sense perjuí, si cal, d'eventuals pròrrogues que pogueren acordar-se.

I en el cas dels aeroports, se n'han designat: Alacant-Elx, Màlaga-Costadel Sol, Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, Gran Canària, Adolfo SuarezMadrid-Barajas i Palma de Mallorca. El govern estatal ha explicat que aquestesmesures consisteixen a limitar els punts d'entrada a Espanya a aquells ports iaeroports espanyols designats com a “punts d'entrada amb capacitat d'atenció aemergències de salut pública d'importància internacional'.

També et pot interessar

stats