L’aeroport de Castelló inicia la temporada turística recuperant els vols i els de València i Alacant, doblant l’oferta

A Alacant-Elx operen 73 vols, mentre que a València n'hi ha hagut 55. Castelló rep viatgers procedents de Budapest.

Diversos viatgers fan cua en el mostrador de facturació de l'aeroport de Castelló, que aquest dimecres ha recuperat el primer vol comercial
Diversos viatgers fan cua en el mostrador de facturació de l'aeroport de Castelló, que aquest dimecres ha recuperat el primer vol comercial / À Punt NTC

L’aeroport de Castelló recobra l’alé després de més de tres mesos sense rebre passatgers a les pistes. Un vol procedent de Budapest ha sigut el primer que hi ha aterrat aquest dimecres després de la parada a què l’han obligat l’estat d’alarma i les restriccions de mobilitat aèria. Als aeroports de València i Alacant-Elx, que ja operaven vols, s’ha doblat l’activitat aquest dimecres. És el tret d’eixida de la temporada turística per excel·lència, que enguany s'envola a mig gas als aeroports.

El primer vol de la nova normalitat de Castelló, que opera l'aerolínia WizzAir, inicia “el camí cap al creixement”, com ha assenyalat el director general d'Aerocas, Joan Serafí. El responsable de l’aeroport ha avançat que durant els pròxims dies continuaran activant-se la resta de rutes.

Des d'aquest dijous es recuperaran els vols cap a Londres, Katowice (Polònia) i Viena amb una línia nova des de l’aeroport castellonenc. A més, el dia 11 s'estrena la nova connexió amb Bilbao. Un total de 15 connexions setmanals a sis destinacions europees amb què aquesta infraestructura batrà aquest estiu el propi rècord de vols regulars.

Durant els tres mesos de l'estat d'alarma, l'aeroport de Castelló ha donat servei d'estacionament a diverses companyies aèries que no podien volar per la paralització de l'activitat comercial.

A la resta d’aeroports valencians l’activitat també s’ha intensificat aquest primer de juliol, encara que amb un volum de passatgers i de vols molt inferior al de qualsevol estiu anterior, a pesar que els trasllats aeris per la Unió Europea estan permesos des de fa uns dies i també els de 15 països extracomunitaris.

Els aeroports de València i Alacant-Elx pràcticament han doblat aquest dimarts els vols que han operat al juny. Han passat d’una vintena i una trentena de vols diaris a 55 vols en el cas del de València i a 73 al d'Alacant-Elx aquest dimecres, segons les dades d’AENA. Al llarg del dia, 27 vols arribaran a València, mentre que n’eixiran 28. D’Alacant-Elx s'enlairaran 36 avions comercials i n'aterraran 37.

Els tres aeroports de la Comunitat Valenciana han implantat diverses mesures de seguretat, higiene i informació enfront de la Covid-19, com un reforç de la neteja i la desinfecció de les zones comunes, mampares als mostradors, senyalització de la distància social i dispensadors de gel hidroalcohòlic, a banda de l’ús obligatori de mascareta.

També et pot interessar