Dos jutjats exigeixen a Sanitat que dote de material de protecció els centres sanitaris en 24 hores

CESM-CV el va exigir per a poder treballar “en condicions mínimes de protecció del seu dret a la salut i integritat física”.

VÍDEO | Dos jutjats exigeixen a Sanitat que dote de material de protecció els centres sanitaris en 24 hores

Dos jutjats, un de València i un altre d'Alacant, han requerit a la Conselleria de Sanitat que, en el termini de 24 hores, proveïsca tots els centres sanitaris de les comarques centrals material de protecció contra el coronavirus. D’aquesta manera, el jutge ha acceptat les mesures cautelars que va demanar el Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV).

En concret, demanen a Sanitat que, amb caràcter urgent i immediat, dote tots els centres sanitaris de bates impermeables, mascaretes, ulleres de protecció, calces específiques i contenidors grans de residus, “per a garantir la salut i protecció dels professionals sanitaris”.

CESM-CV va efectuar aquesta petició “per raons d’urgència i salut pública” i va al·legar la falta de lliurament d’equips de protecció al personal sanitari que li permeta treballar “en condicions mínimes de protecció del seu dret a la salut i integritat física”. Això, segons denuncien, podia suposar “contravenció o infracció de la normativa existent en matèria de prevenció de riscos laborals i, fins i tot, ser constitutiu d’il·lícit penal”.

En la seua sol·licitud, el sindicat va al·legar que els professionals estan treballant “amb bates permeables, impermeables, bosses de fem, les seues pròpies ulleres, ulleres de fem i els mitjans que se’ls ocorre, aguditzant l’enginy per a protegir-se contra el Covid i evitar la propagació de la malaltia per la passivitat de l’Administració”.

El jutjat recorda que aquesta mateixa mesura ja l’ha adoptada un altre jutjat social de Madrid, i en aquest cas s’estimava que l’entitat demandada “es troba obligada a entregar de manera immediata les mesures de prevenció requerides per la part actora”.

També et pot interessar

stats