Els jutges de família d'Alacant i Castelló acorden no suspendre els règims de custòdia compartida

El TSJ de la Comunitat Valenciana remarca que els pares els podran modificar de "comú acord" i temporalment en benefici dels menors.

Els jutges de família d'Alacant i Castelló acorden no suspendre els règims de custòdia compartida
Els jutges de família d'Alacant i Castelló acorden no suspendre els règims de custòdia compartida

La junta de jutges de família i discapacitat d'Alacant i els jutges de família de Castelló han acordat aquest dilluns, i davant l'estat d'alarma, no suspendre els règims de guarda i custòdia compartida de menors i discapacitats. D'aquesta manera, els intercanvis s'hauran d'efectuar en les dates i horaris corresponents, encara que respectant les recomanacions i les obligacions sanitàries.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) també ha subratllat que els pares podran modificar de "comú acord", de manera temporal i en benefici dels menors "el règim de guarda i custòdia compartida", i transformar-lo en un règim de "custòdia exclusiva" quan concórreguen "entorns familiars i especials circumstàncies de risc". I d'igual manera es podrà modificar en "atenció a les especials circumstàncies laborals".

Una jutge d'Alcorcón va dictaminar la setmana passada que l'estat d'alarma suspén el règim de visites de fills de pares separats perquè no s'incloïa aquest supòsit en el decret aprovat pel govern espanyol. No obstant això, el Consell General del Poder Judicial va acordar divendres que correspon al jutge decidir sobre aquesta qüestió.

Així, el TSJCV estableix que l'estat d'alarma sí que suspén els règims de visites de menors dels avis o altres parents i també queden suspesos els règims de visites en punts de trobada familiar. Finalment, subratlla que s’ha de garantir "el dret de comunicació dels menors amb el progenitor amb qui no conviuen via telefònica o telemàtica".

També et pot interessar

stats