Jutgen Sanitat Universal a Benidorm per presumpta desprotecció al col·lectiu sanitari davant la Covid-19

El sindicat CESM-CV denuncia que s'ha incomplit la normativa en riscos laborals i que treballaren sense EPI.

L'advocat del CESM-CV, aquest dilluns en el jutjat de Benidorm
L'advocat del CESM-CV, aquest dilluns en el jutjat de Benidorm

El jutjat social número 1 de Benidorm ha celebrat aquest dilluns la primera sessió del juí a la Conselleria de Sanitat Universal obert arran d'una denúncia del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV), que l'acusa d'incomplir la llei de prevenció de riscos laborals i el reglament de substàncies bioquímiques. L'entitat assegura que el departament encpçalat per la consellera Ana Barceló no va protegir el personal mèdic i d'infermeria contra la Covid-19 amb el material adequat.

Segons l'acusació, la conselleria va posar en greu risc el col·lectiu sanitari i molts professionals es van contagiar de coronavirus per la falta d'equips de protecció individual (EPI), com explica l'advocat del CESM-CV, Guillermo Llago: "Hi va haver una carència de material de protecció durant març, abril i maig. Molts hagueren de treballar sense EPI, en contra del que estableix la llei de prevenció de riscos laborals".

Des de l'Àrea de Salut de la Marina Baixa han recordat que el desabastiment de material sanitari va ser universal i no per negligència d'aquest hospital en concret. A més, asseguren que des del primer moment van treballar perquè als professionals que lluitaven en primera línia no els faltara mai protecció. "Estàvem preparats perquè utilitzara el material un nombre determinat de persones, no per al creixement exponencial que hi va haver", argumenta la gerent de l'Hospital de la Marina Baixa, Rosa Louis. Durant la declaració en el jutjat aquest matí, la responsable ha defensat que l'administració valenciana va treballar "amb absoluta dedicació i lleialtat" per a protegir tant la ciutadania com la plantilla de l'hospital.

A falta d'aportar una prova documental sobre un metge contagiat de Covid-19, el juí a la Conselleria de Sanitat Universal acabarà el 17 de desembre. Aquest és només un dels diversos procediments que té oberts CESM en els tribunals contra Sanitat Universal per a denunciar la desprotecció del personal sanitari en la primera onada de la Covid-19. El mes d'octubre passat un jutjat d'Alacant va estimar parcialment la demanda del sindicat i va condemnar la conselleria per "exposar directament" al contagi el personal sanitari i obligar-los a treballar sense protecció.

També et pot interessar

stats