Es justifica científicament reduir la quarantena de catorze a deu dies?

L'expert de l'OMS Santiago Mas Coma ha explicat en el programa 'A la Ventura' que reduir aquest temps podria atendre a qüestions econòmiques.

VÍDEO | Es justifica científicament reduir la quarantena de catorze a deu dies?

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha obert la porta a la recomanació de l'OMS de reduir el temps de quarantena de catorze a deu dies. En el programa A la Ventura A la Venturael president de la Federació de Medicina Tropical i expert de l'OMS, Santiago Mas Coma, ha explicat si està justificat científicament aquesta reducció del període de confinament.

Així, els catorze dies imposats fins ara en el cas d'algun possible contagi o aparició de símptomes són la suma del període d'incubació (d'uns cinc dies de mitjana) més el temps de possible infecció a altres persones (uns deu dies de mitjana).

Però, seria efectiu reduir aquest temps? Segons Mas Coma, la majoria de les persones infectades ja no transmeten el virus després de deu dies i aclareix que reduir aquest temps podria atendre a qüestions econòmiques, ja que les persones es podrien incorporar abans als llocs de treball. Tanmateix, adverteix que no seria aconsellable disminuir la quarantena en professionals amb alt risc de contagi, com ara el personal sanitari.

També et pot interessar

stats