Justícia proposa sancionar a almenys 40 alumnes de la Galileo Galilei, a la direcció i als treballadors

Gabriela Bravo adverteix que s'enfronten a multes de fins a 30.000 euros per participar o no evitar les festes que originaren en brot.

La festa no autoritzada al terrat de la residència va continuar en algunes habitacions
La festa no autoritzada al terrat de la residència va continuar en algunes habitacions / À Punt NTC

La Policia Autonòmica ja ha identificat 40 persones que participaren en les festes de la residència Galileo Galilei prèvies al brot de 168 positius de coronavirus, segons han confirmat a À Punt fonts de la investigació. El contagi massiu [131 casos només entre residents] va obligar a posar en quarantena el centre i a suspendre les classes presencials al campus de Vera de la Universitat Politècnica durant dues setmanes.

Les identificacions corresponen a dotze dels més de 50 universitaris que els agents estimen que assistiren a una festa eivissenca no autoritzada al terrat de l'edifici. I es completen amb els joves que la continuaren, de mantinada en dues habitacions; una amb 22 persones i l'altra amb sis. La policia manté oberta la investigació per a localitzar a la resta de participants.

Fins a 30.000 euros de multa i possible suspensió de l'activitat

L'estudiantat ja identificat s'enfronta a una sanció greu i a multes d'entre 601 i 30.000 euros, per l'incompliment de les mesures preventives contra el coronavirus que estipula el decret 11/2020 de la Generalitat, segons ha advertit en roda de premsa la consellera de Justícia, Gabriela Bravo.

També s'ha proposat la mateixa sanció per a la direcció de la residència i els treballadors que, segons la consellera, incompliren el deure d'evitar les celebracions. Com també per als membres del consell escolar que van convocar la festa en les xarxes socials.

Tot i que encara "no hi ha cap indici d'infracció penal", la titular de Justícia ha recordat que la normativa contempla la possibilitat de suspensió de l'activitat a la residència per aquests incompliments.

També et pot interessar

stats