La junta de síndics de les Corts es reunirà telemàticament el 17 d’abril

Cs reclama que es reprenga telemàticament l’activitat, i el PP la compareixença urgent del president quan s’alce l’estat d’alarma.

Imatge de la Junta de Síndics del passat 12 de març
Imatge de la Junta de Síndics del passat 12 de març / Inma Caballer (Corts Valencianes)

La junta de síndics de les Corts es reunirà de manera telemàtica el pròxim 17 d'abril. Així ho ha decidit la Mesa de la cambra en la cinquena reunió des que va començar la crisi sanitària i la declaració de l'estat d'alarma, a més de pactar que l’òrgan celebrarà una nova trobada un dia abans, el 16 d’abril.

El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, s’ha queixat del fet d’haver d’esperar tant de temps "per a tindre informes tècnics sobre els plusos dels diputats i sobre la possibilitat de realitzar la Diputació Permanent telemàticament" i ha sol·licitat al president de les Corts, Enric Morera, que pose en marxa l'activitat parlamentària de manera telemàtica per a aprovar mesures urgents contra el coronavirus.

Cantó justifica la urgència de convocar la Diputació Permanent perquè s’aprove un fons de contingència de 3.000 milions i perquè el president de la Generalitat, Ximo Puig, done explicacions sobre la seua gestió per a frenar la pandèmia i sobre els plans del Consell per a la tornada a la normalitat.

El PP ha sol·licitat un ple extraordinari i urgent a les Corts una vegada s’alce l’estat d’alarma i es reprenga el període de sessions perquè el president Puig, la vicepresidenta, Mónica Oltra, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, informen de la situació de la Comunitat Valenciana en relació a la crisi del coronavirus.

La portaveu popular, Eva Ortiz, ha assenyalat que el "ple suport" que han donat al Consell en la crisi no significa que no n’exercisquen cap "control" ni que no hi exigisquen una "major eficàcia davant una situació tan greu”.

També et pot interessar

stats