La joventut pateix més l'ansietat i soledat del confinament

Un estudi de la Universitat Complutense de Madrid i Grup 5 conclou que el jovent reflecteix una menor autocura emocional.

La joventut pateix més l'ansietat i soledat del confinament
La joventut pateix més l'ansietat i soledat del confinament

Els joves d'entre 18 i 39 anys reflecteixen una menor autocura emocional i presenten més ansietat, depressió i sentiments de soledat que les persones majors de 60, segons un estudi elaborat per Grup 5 i la Universitat Complutense de Madrid.

En aquest estudi s'han analitzat els efectes de l’estat d'alarma sobre la població espanyola i l'evolució dinàmica durant la crisi sanitària en vora 3.500 persones en el període del 21 al 29 de març.

Ser jove; fadrí sense parella ni ocupació; tindre trastorns psicològics o malalties pulmonars o cardiovasculars prèvies, així com conviure amb persones diagnosticades amb Covid-19 o manifestar els símptomes són els principals factors de riscos detectats.

Un 70% de les persones que han participat en l'estudi reconeix haver-se sentit, durant alguns dies, nervioses o angoixades i més de la meitat; un 55%, han sentit que no podien controlar la seua preocupació.

El segment més jove, entre 18 i 39 anys, és el que presenta més ansietat, depressió i símptomes somàtics, així com un major sentiment de soledat i falta de companyia.

També et pot interessar

stats