Aquest contingut ja no està disponible per veure.

José Miguel Cortés, director de l’IVAM: “Ens trobarem un museu molt diferent del de fa dos mesos”

11 min.

Tota la Comunitat Valenciana ha entrat en la fase 1 de la desescalada i aquest nou estadi permet la visita als museus amb determinades condicions de seguretat. Precisament, aquesta reobertura coincideix amb el Dia Internacional dels Museus. Un dels que afronten aquesta nova etapa és l’IVAM.

El director de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), José Miguel Cortés, ha explicat en Les notícies del matí que els visitants trobaran “un museu molt diferent del de fa dos mesos”. Així, ha desgranat les mesures de seguretat que el contenidor artístic adoptarà: distància de seguretat, mascareta i hidrogel, entre altres, seran alguns dels nous elements que es trobarà el visitant, un panorama molt allunyat de la quotidianitat del museu. “Abans es podia tocar, la gent es relacionava, hi havia una relació íntima i directa”.

Entre les exposicions que es podran visitar, hi ha algunes ja presents abans del confinament, com ara una sobre orientalismes i una altra sobre contracultura, i una novetat, una mostra de l’artista Jorge Peris. “Obrir el museu, simbòlicament suposa que anem recuperant a poc a poc la normalitat”, ha assegurat. “Se supera una etapa prou dura”. Una fase que, al seu parer, ha servit per a mostrar que “la cultura ens ajuda a viure”.

Mantindre el calendari en la mesura del possible

Així mateix, el museu tractarà de no suspendre activitats enguany i anar incorporant el calendari previst, a pesar que hi haurà dificultats derivades de la situació, com ara les limitacions del transport en un àmbit internacional. Així mateix, José Miguel Cortes ha recordat l’artista que recentment ha faltat, Joan Genovés, i ha insistit que “de la crisi cultural i artística o eixim tots junts o no eixirem”.

Contingut no disponible
stats