José Félix Lobo: "Els subministraments de les vacunes es reprendran i a bon ritme"

L'expert assegura que es podrà vacunar el 70% de la població abans de l'estiu.

VÍDEO | José Félix Lobo: "Els subministraments de les vacunes es reprendran i a bon ritme"

Aquesta setmana l'Agència Europea del Medicament ha donat llum verda a la vacuna desenvolupada per la Universitat d'Oxford i l'empresa AstraZeneca, la tercera contra la Covid-19 disponible després de la de Pfizer i la de Moderna. L'aprovació ha arribat enmig d'una guerra entre AstraZeneca i la Comissió Europea pels retards en les dosis que ha anunciat per la farmacèutica.

Enmig d'aquesta crisi, la Comissió Europea ha fet públic per error el contracte íntegre amb l'empresa, fins ara secret, en què es mostren les clàusules que obliguen AstraZeneca a accelerar el subministrament a la Unió Europea.

El president del comitè assessor de la prestació farmacèutica del Ministeri de Sanitat, José Félix Lobo, ha intervingut aquest divendres en A la Ventura i ha expressat la seua confiança a què els subministraments "es reprendran a bon ritme".

Així mateix, l'expert ha puntualitzat que les condicions actuals no són les habituals i que la gestió de la Unió Europea ha sigut "exitosa" en les operacions de compra anticipada de les vacunes i ha remarcat que, com a mostra, en aquests moments hi ha disponible tres vacunes.

Per aquest motiu, Lobo ha afirmat que sí que es podran complir els objectius del govern espanyol per a vacunar el 70% de la població abans de l'estiu i ha explicat que les vacunes de Pfizer i Moderna són més senzilles de produir que la d'AstraZeneca, que comporta processos biològics complexos.

Precisament les complicacions en els processos biològics podria ser la raó en el retard de les dosis, segons aquest expert. D'aquesta manera, Lobo ha rebutjat que l'empresa podria haver venut les vacunes concertades a altres mercats, com havien suggerit les autoritats europees.

També et pot interessar

stats