Johnson & Johnson interromp els assajos de la vacuna per la malaltia “inexplicable” d'un voluntari

La farmacèutica Janssen començà fa tres setmanes els assajos en l'última fase de proves.

Més de 60.000 voluntaris participen dels assajos clínics de la vacuna de la farmacèutica Janssen
Més de 60.000 voluntaris participen dels assajos clínics de la vacuna de la farmacèutica Janssen / Reuters

La multinacional nord-americana Johnson & Johnson ha anunciat que ha detingut els assajos de la vacuna contra la Covid-19 desenvolupada per la farmacèutica Janssen, amb seu a Bèlgica, a causa d'una “malaltia inexplicable” en un participant. La vacuna, que està en l’última fase, va començar fa tres setmanes un dels assajos més grans del món, amb 60.000 voluntaris en 215 clíniques dels Estats Units i d'altres països, com Espanya, per a provar-ne l’eficàcia i la seguretat.

La companyia nord-americana ha explicat que han detingut “temporalment” l'administració de noves dosis en tots els assajos clínics i ha confirmat que “la malaltia del participant està sent revisada i avaluada” per la independent Junta de Vigilància de Seguretat de Dades, així com pels seus metges.

La farmacèutica ha explicat que la retenció reglamentària d'un assaig clínic “és un requisit d'una autoritat sanitària reguladora”, com l'Agència del Medicament dels Estats Units (FDA). “Una aturada de l'estudi, en la qual el patrocinador fa una pausa en el reclutament o la dosificació, és un component estàndard del protocol d'un assaig clínic”, ha explicat Johnson & Johnson.

A diferència d'altres vacunes, la vacuna candidata de Janssen en aquest cas no provoca una infecció, ja que el pacient no rep el virus pròpiament, sinó un adenovirus, és a dir, un organisme modificat genèticament amb proteïnes del coronavirus que es vol neutralitzar.

Aquesta vacuna és la quarta que està en l'última fase abans que s’aprove definitivament, al costat de les vacunes de Moderna, Pfizer i AstraZeneca.

També et pot interessar

stats