Jair Bolsonaro dona positiu per coronavirus

El president del Brasil, un dels líders mundials més escèptics sobre la gravetat de la Covid-19, acostuma a desafiar els protocols de seguretat.

El president brasiler, Jair Bolsonaro, en una imatge d'arxiu
El president brasiler, Jair Bolsonaro, en una imatge d'arxiu / Joédson Alves (Efe)

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha donat positiu per Covid-19. Després de mesos qüestionant la gravetat de la pandèmia, que va qualificar de "grip de no res", també el líder brasiler, de 65 anys, haurà de lluitar contra el coronavirus. El microorganisme ha causat 1,6 milions de contagis i ha matat 65.000 persones al país.

Bolsonaro és un dels líders mundials més escèptics sobre el coronavirus i acostuma a desafiar diàriament els protocols de seguretat, des d'una militància negacionista. És habitual veure'l circulant pels carrers en plena quarantena, assistint a actes públics sense mascareta o abraçant i besant partidaris sense cap mesura de seguretat.

Diumenge va començar a patir els símptomes i una "breu indisposició", segons ha explicat als periodistes en la seua residència oficial. Ha assegurat que se sent "perfectament bé" i que ha iniciat un tractament a base de cloroquina.

La cloroquina, un tractament de risc

El consum de cloroquina i el seu derivat la hidroxicloroquina han donat bons resultats per a tractar la malària. Aquesta circumstància va obrir una via d'esperança per a la Covid-19, la qual s'ha vist impulsada per la promoció de la seua ingestió, com a teràpia preventiva, que ha fet el president dels Estats Units, Donald Trump. Els primers estudis epidemiològics, però, han apagat aquest entusiasme.

Una investigació recent publicada en la revista científica The Lancet adverteix que aquest medicament no només millora la salut dels pacients de coronavirus, sinó que pot causar-los problemes cardíacs i augmentar el risc de mort. Aquest dissabte l'Organització Mundial de la Salut va suspendre l'assaig clínic amb el medicament per al tractament del nou coronavirus.

També et pot interessar

stats