Ja està disponible l’app del govern per a l’autodiagnòstic del coronavirus

L’eina permet la geolocalització opcional, encara que s’assenyala que no persegueix vigilar si es compleix amb el confinament.

Ja està disponible l’app del govern per a l’autodiagnòstic del coronavirus
Ja està disponible l’app del govern per a l’autodiagnòstic del coronavirus

Es diu AsistenciaCOVID-19 i ja està disponible en algunes comunitats autònomes. Es tracta de l’aplicació que ha llançat el govern de Pedro Sánchez per a agilitar l’autodiagnosi del coronavirus i reduir la saturació dels telèfons d’atenció sanitària. També pretén oferir informació oficial a la ciutadania. De moment ja està en marxa a Astúries, les Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa i Extremadura.

Aquesta tecnologia s’ha posat a l’abast dels sistemes sanitaris de les comunitats autònomes que ho sol·liciten. Cal seguir un qüestionari perquè l’usuari es faça una autodiagnosi segons els símptomes que té. En funció de quins siguen es detecta si podria ser coronavirus, així com quins són els passos que s’han de seguir en cas afirmatiu. D’aquesta manera, es treballa perquè només quan es patisquen símptomes greus es vaja al centre de salut.

A més, amb l’aplicació es pot fer una autoavaluació diària de la persona, monitorant la temperatura, així com altres aspectes, mitjançant un sistema de notificacions i alertes. Una informació a la qual també té accés el personal sanitari en cas necessari per a pautar un tractament. També si la comunitat autònoma així ho permet, es podrà usar per a demanar cita mèdica.

No servirà per a comprovar qui compleix el confinament

L’app també permet la possibilitat que l’usuari geolocalitze la seua posició, una opció que, segons ha assenyalat el govern espanyol, no té la intenció amagada de comprovar si es compleix el confinament. Les dades de localització es demanen en registrar-se per a poder connectar-se al sistema d’atenció sanitària de la comunitat autònoma corresponent. Després es pot usar sense la geolocalització, encara que l’aplicació recomana que sí que estiga activa.

Així mateix, les dades que s’obtinguen de les diferents aplicacions sanitàries, així com les de mobilitat arreplegades per l’Institut Nacional d’Estadística, seran emprades a l’hora de dissenyar l’eixida escalonada del confinament quan la situació ho permeta. L’INE arreplegarà dades de desplaçament dels operadors de telefonia abans i durant l’estat d’alarma per a analitzar els corrents de desplaçaments.

També et pot interessar

stats